GuidePedia

0

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ "ΠΡΟΘΥΜΑ" ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ

Στην Ελλάδα συνηθίζουμε συχνά-πυκνά να καταφερόμαστε κατά της ανυποληψίας του Τύπου-έντυπου και ηλεκτρονικού-και βέβαια όχι άδικα (ευτυχώς το διαδίκτυο λόγω του πλουραλισμού της ενημέρωσης δεν ενοχοποιείται στον ίδιο βαθμό), αλλά ο ξένος Τύπος, ευρωπαϊκός και αμερικανικός, πραγματικά σε ό,τι αφορά την κάλυψη της κρίσης μεταξύ της Ελλάδος και των δανειστών έχει σπάσει κάθε ρεκόρ γελοιότητας και καταφανώς αργυρώνητης "δημοσιογραφίας".
Και βέβαια εκμεταλλεύονται την επαρχιώτικη αντίληψη του Έλληνα πολίτη ο οποίος λέει "Πω-πω, το έγραψε η τάδε γερμανική εφημερίδα" ή "Είδες τι γράφει η γαλλική τάδε εφημερίδα;". 
Στην πράξη, από τα ίδια "μαύρα" ταμεία των Βρυξελλών ή περί των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτουν που σιτίζονται οι εγχώριοι δημοσιογράφοι (ολόκληρη εταιρεία "δημοσίων σχέσεων" της Αθήνας είχε αναλάβει να "καλύψει" την παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα), από τα ίδια ακριβώς στίζονται και οι αλλοδαποί!
Με έναν ρόλο που κάθε άλλο παρά καινούριος είναι, αφού ξεκίνησε από τις αρχές του 2010 προκειμένου οι πολίτες να "χωνέψουν" και το ΔΝΤ και την ευρωπαϊκή "βοήθεια", δηλαδή να μετακυλίσουν τα δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών στους δύσμοιρους Ευρωπαίους φορολογούμενους.
Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των τελευταίων ωρών όπου μια γερμανική εφημερίδα, η Süddeutsche Zeitung, ξαφνικά ανακάλυψε ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup της Πέμπτης, οι δανειστές θα απαιτήσουν από την Ελλάδα ειδικό νόμο (!) "για την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων"!
Μάλιστα, με βάση αυτό το σενάριο, αν η Αθήνα αρνηθεί, θα απομονωθεί από το οικονομικό σύστημα της Ευρώπης, κάτι που θα οδηγούσε σε Grexit!
Αν το έγραφε μια ελληνική εφημερίδα, ουδέν νεότερο: Ό,τι μα...κία και ψευτιά υπάρχει, έχει αναπαραχθεί τους τελευταίους μήνες.
Αλλά η ... Süddeutsche Zeitung είναι δυνατόν να λέει ψέματα;
Ψέματα όχι, απλά ό,τι της έδωσαν γραμμένο οι γνωστοί κύκλοι, το έβαλε. Κανείς δεν σκέφθηκε να ρωτήσει με ποια ακριβώς διαδικασία οι δανειστές θα απαιτήσουν "έλεγχο κεφαλαίων" και γιατί.
Και πώς "Θα απομονωθεί" η Ελλάδα από το οικονομικό σύστημα της Ευρώπης και θα οδηγηθεί σε Grexit; Kαι αν έρθει τη επόμενη ημέρα η Κίνα εκτιμώντας ότι η αναταραχή και η πτώση του ευρώ θα της στοιχήσει πολύ ακριβότερα από να ρίξει 30-40 δισ. στην Ελλάδα και την καταστήσει "κινεζικό βραχιόνα στην ΕΕ", πού θα πάει να κρυφτεί ο Σόιμπλε;
Απίθανο; Καθόλου. Αυτά (και άλλα...) φοβούνται οι Αμερικανοί.
Και σε τελική ανάλυση αν δεν θέλουμε να φύγουμε από την ευρωζώνη, δεν φεύγουμε.
Όσο και αν θέλουν - που δεν θέλουν - να "απομονώσουν" την Ελλάδα από την ευρωζώνη. Ούτε μηχανισμός υπάρχει ούτε τίποτα το σχετικό. Το μόνο που θα κερδίσουν είναι να βουλιάξουν μια ώρα αρχύτερα την ημιθανή - έτσι ή αλλιώς ευρωζώνη.
Αλλά μπορούμε να "μολύνουμε" την ευρωζώνη. Και τότε "θα κλάψουν μανούλες...".
Και μετά το αστείο δημοσίευμα της "έγκυρης" Süddeutsche Zeitung, ήρθε και η ... απάντηση (!) από τη βρετανική Telegraph που γράφει ότι "Σύμφωνα με πηγές από το ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα προσφύγει ... στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ασφαλιστικά μέτρα για να εμποδίσει τους δανειστές και τους Θεσμούς να δράσουν με τρόπο που παραβιάζει τα ελληνικά δικαιώματα που προβλέπουν οι Συνθήκες"!
Πάλι καλά που δεν έγραψε ότι η κυβέρνηση θα κάνει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών!
Μήπως το κείμενο γράφτηκε στην Telegraph για να δώσει έμμεσα υπόσταση στο εξώφθαλμα γελοίο δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung; Μπααααα!
Και όλα αυτά αναπαράγονται στην Αθήνα με βροντόπορδους τίτλους των ελληνικών, σιτιζόμενων από τις τράπεζες ΜΜΕ, με τίτλους του τύπου "Σοκ από την Süddeutsche Zeitung" ή "Σοκ από την Telegraph".
Η οποία Telegraph, μέσα σε λίγες ώρες μετά τον "έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων, ανακάλυψε και τα ... "ασφαλιστικά μέτρα" που θα ζητήσει η κυβέρνηση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τους δανειστές!
Κρίμα που η μα...κία και η υπονόμευση σε βάρος της χώρας δεν αποτιμάται σε ευρώ. Θα είχαμε εξοφλήσει τους δανειστές προ πολλού...

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top