GuidePedia

0

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ.

Εντείνονται οι κριτικές εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις δηλώσεις του για «δυο μεθύστακες που άλλαξαν τους νόμους» και ουσιαστικά όπως δήλωσε επέτρεψαν τη χρήση αλκοόλ. Ο τούρκος πρωθυπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις όταν υπερασπίζονταν το νέο νόμο που περιορίζει τη χρήση και την κατανάλωση ενώ απαγορεύει την διαφήμιση αλκοολούχων ποτών.
Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά από τον τούρκο πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει αν ως «μεθύστακες εννοούσε τον Κεμάλ Ατατούρκ και τον Ισμέτ Ίνονου».

Πάντως το άρθρο του Γιλμάζ Οζντιλ, στην εφημερίδα Hürriyet είναι ίσως το πιο σκληρό που έχει γραφτεί για το θέμα εναντίον του Ερντογάν.

“Kάπνιζε δυο πακέτα τσιγάρα την ημέρα. Άναβε το ένα, έσβηνε το άλλο. Λάτρευε το Μαρτίνι. Δεν υπήρχε σχεδόν καμία φωτογραφία που να μην κρατά ποτήρι με ποτό. Σταμάτησε την απαγόρευση του αλκοόλ καθώς είπε πως αυτή η δουλειά δεν γίνεται με απαγορεύσεις. Και η σύζυγος του και έπινε και κάπνιζε. Ίσως ήταν η πρώτη, πρώτη κυρία που κάπνιζε μπροστά σε όλους. Οι Αμερικανοί τον εξέλεξαν…. 4 φορές. Η οικονομία τους ήταν σε κρίση. Τους απογείωσε. Αυτός ήταν ο Ρούσβελτ.

«Το τσιγάρο δεν του έφτανε, κάπνιζε πούρο. Ηταν στο στόμα του σαν πιπίλα.Κάθε μέρα τελείωνε ένα μπουκάλι ουίσκι. Στο βιβλίο της βιογραφίας του υπάρχει αναφορά πως στο πρωινό του προσέφεραν τσάϊ, εκείνος ζήτησε λευκό κρασί. Όταν στις ΗΠΑ υπήρχε η ποτοαπαγόρευση ο ίδιος πήρε χαρτί από το γιατρό πως «είναι ανάγκη λόγω της θεραπείας του να πίνει ποτό μετά το φαγητό». Οι Άγγλοι τον εξέλεξαν. Ηταν από τους πιο αξιόπιστούς ηγέτες του κόσμου. Ήταν ο Τσόρτσιλ.

Δηλαδή «δυο μεθύστακες».

Δεν έπινε ποτέ ποτό. Ούτε κάπνιζε ποτέ. Από μέσα του τα μισούσε. Απαγόρευσε της διαφημίσεις τους. Αύξησε τις τιμές τους. Αύξησε τη φορολογία τους. Με τα χρήματα που συγκέντρωσε μοίρασε κάρβουνο στο λαό και τύπωσε διαφημιστικά πανό που έλεγαν πως «μοιράσαμε στον κόσμο κάρβουνο όσο οι πυραμίδες της Αιγύπτου. Έτσι πήρε ψήφους. Οι Γερμανοί τον εξέλεξαν. Αυτός ήταν ο Χίτλερ».
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top