GuidePedia

0


ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ...

Εικόνες εθνικού διχασμού στην Βουλή με σύσσωμη την αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ) να επιτίθεται με βαριές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης, να θέτουν θέμα ανυπακοής, αντισυνταγματικότητας των μέτρων, την Χρυσή Αυγή να καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να αναλάβει τις ευθύνες τους κλπ. Πάντως, όπως έχει ήδη αποφασιστεί το πολυνομοσχέδιο, που αριθμεί συνολικά 798 σελίδες (αιτιολογική έκθεση, σώμα άρθρου και εκθέσεις ελεγκτικού συνεδρίου και λογιστηρίου του κράτους), ακολουθεί τη διαδικασία του κατεπείγοντος, που σημαίνει ότι το βράδυ της Τετάρτης θα γίνει και η ψηφοφορία.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) κατηγόρησε τόσο το Προεδρείο, όσο και την κυβέρνηση ότι «δεν είναι δυνατόν να πάμε με διαδικασίες εξπρές γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει διαφορετική γνώμη και ζητά να συζητηθεί με κανονικές διαδικασίες. Η ψηφοφορία στην Επιτροπή ήταν όνειδος. Να πάμε να παραταθεί ο χρόνος συζήτησης, δέκα ώρες είναι ελάχιστος χρόνος και διακωμώδηση. Να πάμε έως τα μεσάνυχτα και να γίνει ονομαστική που θα ζητήσουμε. Θα καταθέσουμε και ένσταση αντισυνταγματικότητας στην πορεία». Στο ίδιο μαχητικό ύφος και η τοποθέτηση του κ. Νότη Μαριά (ΑΝ.Ελ), ενώ ο κ. Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει πολιτική ευθύνη και για την διαδικασία αλλά και για την ουσία των μέτρων γι αυτό καλούμε σε ανυπακοή τον λαό».
Επίσης και ο Ν.Τσούαλης (ΔΗΜΑΡ) συμφώνησε με την πρόταση Λαφαζάνη για παράταση της συνεδρίασης έως τα μεσάνυχτα.
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τα «έβαλε» ο γραμματέας της ΚΟ της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, λέγοντας «Να αναλάβει τις ευθύνες ο πρόεδρος της Βουλής και ο ανεύθυνος Πρόεδρος της Δημοκρατίας»
Πέραν των ενστάσεων επί της διαδικασίας που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Ελληνες, κατέθεσαν ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για μια σειρά διατάξεων του πολυνομοσχεδίου. Ειδικότερα, η κυρία Χρυσούλα Γιαταγάνα (ΑΝ.ΕΛ) σε υψηλούς τόνους και κραδαίνοντας το ογκώδες πολυνομοσχέδιο είπε: «Αυτό εδώ το πράγμα κατατέθηκε στις 5.11 και στις 9 το βράδυ και διανεμήθηκε στους βουλευτές σήμερα το πρωί. Ποιος μπορεί να το διαβάσει. Εμείς θα το καταψηφίσουμε. Εσείς όμως που θα το ψηφίσετε μην μας πείτε δικαιολογίες μετά όπως ο Χρυσοχοϊδης. Δεν ντρέπεστε; … Εχουμε γερμανοκρατούμενη κυβέρνηση».
Επίσης με Ειδικά Δικαστήρια απειλεί η Χρυσή Αυγή μήπως και συγκινηθούν οι κυβερνώντες και αποσύρουν το νομοσχέδιο.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top