GuidePedia

0



Μαζική αντεπίθεση εναντίον της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα είναι αποφασισμένο να ξεκινήσει το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Αβιγκντόρ Λίμπερμαν.
Όπως έγινε γνωστό, ανώτατα στελέχη του υπουργείου, συμμετείχαν σε σύσκεψη όπου το θέμα των τουρκικών προκλήσεων τέθηκε επί τάπητος και συμφωνήθηκε σειρά από πρωτοβουλίες διπλωματικού χαρακτήρα, αλλά και μέτρα ασφαλείας, ως απάντηση στην εχθρική στάση της Άγκυρας. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αύριο σε σύσκεψη στην οποία θα λάβει μέρος και ο ίδιος ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.
Τα μέτρα ασφαλείας αφορούν στην ξεκάθαρη προειδοποίηση προς βετεράνους των συγκρούσεων των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων να αποφύγουν συστηματικά να επισκεφτούν την Τουρκία, αφού πλέον ο κίνδυνος σύλληψης είναι υπαρκτός.
Στα μέτρα… επιθετικού χαρακτήρα», εντάσσονται οι επαφές που ήδη κανονίστηκαν με τα μέλη του ισχυρού αρμενικού λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό τον συντονισμό της δράσης με το αντίστοιχο και ακόμα ισχυρότερο εβραϊκό, στο πλαίσιο του Κογκρέσου και της Γερουσίας, με σκοπό την από κοινού επιθετική προώθηση ψηφισμάτων, αποφάσεων και άλλων πρωτοβουλιών.
Επίσης, οι διπλωματικές αντιπροσωπείες του Ισραήλ ανά τον κόσμο θα διαταχθούν να ενημερώνουν άμεσα εάν περιπέσει στην αντίληψη του προσωπικού η οποιαδήποτε τουρκική κίνηση – συνήθως παράνομη – σε βάρος μειονοτήτων που ζουν στ5ην Τουρκία (π.χ. των Κούρδων…).
Κύκλοι του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών έχουν διαρρεύσει προς τα μέσα ενημέρωσης ότι η Τουρκία δεν μπορεί παρά να καταβάλλει το αντίτιμο της εχθρικής στάσης που τηρεί απέναντι στο εβραϊκό κράτος.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top