GuidePedia

0

Κατά πόσο μπορεί η Ελλάδα να αποκτήσει το δικό της οίκο αξιολόγησης; Αν είναι ακριβείς οι πληροφορίες που έρχονται από τον ακριτικό Έβρο, τότε είναι πιθανό να συμβεί και αυτό!
Στις 2 Σεπτεμβρίου, σε λιγότερο δηλαδή από έναν μήνα από σήμερα, την πόλη της Αλεξανδρούπολης πρόκειται να την επισκεφθεί ο Δρ. Όλιβερ Έβερλινγκ, ο οποίος ηγείται της Rating Evidence Ltd, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Και τι σημαίνει αυτό; Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος οίκος αξιολόγησης στη Γερμανία, ενώ ο ίδιος ο κ. Έβερλινγκ συμμετείχε στη συζήτηση που διεξήχθη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επιβολή κανόνων προς τους οίκους αξιολόγησης, παρέχοντας τεχνικές συμβουλές, αλλά και σχόλια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αν και ο βασικός λόγος για την παρουσία του ανώτατου στελέχους της Raiting Evidence Ltd στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου σχετίζεται με τις εκδηλώσεις που οργανώνονται στο πλαίσιο του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, οι πληροφορίες που διαρρέουν οι διοργανωτές του… «Νταβός» της Θράκης, θέλουν τον κ. Έβερλινγκ να συνδυάζει την επίσκεψη, με την προσπάθεια να διαπιστώσει από κοντά εάν και κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός οίκου αξιολόγησης και στη χώρα μας. Made in Greece, δηλαδή… Λέτε;
Πέραν, του Δρ. Έβερλινγκ στο τραπέζι των συζητήσεων του χρηματοοικονομικού φόρουμ έχουν δηλώσει πως θα καθίσουν επίσης ο διευθυντής των οικονομικών της πολυεθνικής εταιρίας ασφαλίσεων Αllianzgroup, Δρ Mάικλ Χάιζε, ο Γερμανός Βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος (CDU) κ. Στέφαν Μπίλγκερ κι η πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών συνδικάτων και λέκτορας στο ανοικτό πανεπιστήμιο του Βερολίνου κ. Ούρσουλα Έγκελεν Κέφερ.
Την ελληνική κυβέρνηση στο φόρουμ αναμένεται να εκπροσωπήσει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ο οποίος θα εκφωνήσει εισήγηση στην εκδήλωση που θα πραγματεύεται το «Αν η κερδοσκοπική επίθεση εναντίον της Ελλάδας αποκρύπτει τελικά την πραγματική διάσταση του Ελληνικού χρέους». Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν επίσης ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Β´ Αθηνών της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος του Ελληνο- Βρετανικού Επιμελητηρίου Χάρης Οικονομόπουλος και ο γνωστός συγγραφέας Άρης Σφακιαννάκης.
Η παρουσία ενός Υπουργού αρμόδιου για θέματα οικονομίας, πάντως, θεωρείται επιβεβλημένη από την τοπική κοινή γνώμη, ιδιαίτερα μετά την αρνητική εντύπωση που είχε προκαλέσει τον προηγούμενο Μάιο, στο 2ο χρηματοοικονομικό φόρουμ, η εκπροσώπηση του υπουργείου οικονομικών με ένα μόνο διοικητικό στέλεχος.
Μένει να φανεί αν αυτή τη δυσαρέσκεια θα βρει ευήκοον ους και το φόρουμ πλαισιωθεί, τελικά και με εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών. Σημειώνεται πως το Φόρουμ Θράκης, πρόεδρος του οποίου είναι η κ. Κατερίνα Καραγιάννη, είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει ως μέλημα του την ανάδειξη της ακριτικής περιοχής, μάσα από το καλώς εννοούμενο networking και lobbying.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top