GuidePedia

0

Τα εγκλήματα του τουρκικού κράτους έρχονται καθημερινά στην επιφάνεια μέσα από την δικαστική έρευνα της υπόθεσης Εργκενεκόν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ ένας από τους κατηγορούμενους της υπόθεσης, ομολόγησε κατά την διάρκεια της δίκης, ότι ανήκε στην παράνομη οργάνωση ΤΙΚΚΟ και κάποια στιγμή αποφάσισε να την εγκαταλείψει και να εργαστεί για το τουρκικό κράτος.

Όπως κατέθεσε ο Ουλάς Οζέλ η τουρκικές κρατικές αρχές του έδωσαν σαν ανταμοιβή για την μεταμέλεια του, καθήκοντα στην Διοίκησης Περιφέρειας της JITEM, της υπηρεσίας πληροφοριών της Στρατοχωροφυλακής, της επαρχίας Ελάζιγκ.

Αυτό όμως που είναι εντυπωσιακό και σοκαριστικό, είναι ότι όπως αναφέρει ο κατηγορούμενος, η τουρκική μυστική υπηρεσία έδινε χρήματα σε όποιον δολοφονούσε άτομα που χαρακτηρίζονταν ως εχθροί του κράτους.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα ήταν ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις και οι δολοφονίες στις οποίες συμμετείχε ο Ουλάς Οζέλ συνέβαιναν ενώ αυτός φαινόταν στα υπηρεσιακά έγγραφα ότι ήταν φυλακισμένος.

Όπως κατέθεσε ο κατηγορούμενος «Απαγάγαμε άτομο στην Κωνσταντινούπολη, τον φέρναμε στο Τούντζελι και λέγαμε πως τον συλλάβαμε σε επιχείρηση. Ότι έκανα το έκανα εξ ονόματος του κράτους. Εγώ έτσι ήξερα».


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top