GuidePedia

0
Μετά τους Ισπανούς «Αγανακτισμένους», οι Γάλλοι «Ανυπάκουοι» οργανώνουν συγκεντρώσεις σε Παρίσι, Λιόν, Μπορντό, Ναντ και άλλες πόλεις
«Μήπως η Ευρώπη ζει μια δική της (αραβική) άνοιξη με προάγγελο την Ισπανία;», διερωτάται η χθεσινή «Liberation», καθώς μέσα στην εβδομάδα οι Γάλλοι «Ανυπάκουοι» οργανώνουν συγκεντρώσεις σε Παρίσι, Λιόν, Μπορντό, Ναντ και άλλες πόλεις. Ηδη εκατοντάδες νέοι συγκεντρώνονται καθημερινά στην πλατεία της Βαστίλλης, σύμβολο της Γαλλικής Επανάστασης, για να συμπαρασταθούν στους Ισπανούς της μαδριλένικης Πουέρτα ντελ Σολ.
Μετά τους Ισπανούς «Αγανακτισμένους», οι Γάλλοι «Ανυπάκουοι» οργανώνουν συγκεντρώσεις σε Παρίσι, Λιόν, Μπορντό, Ναντ και άλλες πόλεις
Στο μεταξύ, οι δημοσκοπήσεις στη Γαλλία δείχνουν πως ο Σαρκοζί δεν ωφελήθηκε στο ελάχιστο από το κάζο του Ντομινίκ Στρος-Καν. Στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών Απριλίου/Μαΐου 2012 θα χάσει άνετα από τον σοσιαλιστή υποψήφιο, είτε αυτός είναι ο Φρανσουά Ολάντ (62%-38%) είτε η γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί (59%-41%). Τα παραπάνω ευρήματα του ινστιτούτου BVA συμβαδίζουν με δημοσκόπηση του Paris Match, που εμφανίζει το 57% των Γάλλων να επιθυμούν νίκη του αριστερού υποψηφίου έναντι 40% του δεξιού.
Οπως αναμενόταν, η δημοτικότητα του Στρος-Καν έκανε βουτιά 29 μονάδων (μόλις 42% έναντι 71% της... προ Σοφιτέλ εποχής). Ο κεντρώος Ζαν-Λουί Μπορλού προηγείται παραδόξως του Ολάντ με 5 μονάδες (68% θετικές γνώμες έναντι 63%). Οσο για τον Σαρκοζί, βρίσκεται κάτω και από τον «αμαρτωλό» Στρος-Καν, με δημοτικότητα 34%, ενώ το φαινόμενο Μαρίν Λεπέν δείχνει να ξεφουσκώνει, πέφτοντας στη 12η θέση των δημοφιλέστερων Γάλλων πολιτικών, με 29%.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top