GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Βάσει εγγράφων που διέρρευσαν σήμερα η AUSTRALIAN INTELLIGENCE COMMUNITY εκτιμά ότι αν το Ισραήλ πλήξει προληπτικά τις πυρηνικές βάσεις του ΙΡΑΝ, τότε πιθανότατα θα προκληθεί πυρηνικός πόλεμος. Στο τηλεγράφημα επισημαίνεται ότι η ΚΑΜΠΕΡΑ συνεργάζεται απόλυτα με τους Αμερικανούς για να αποφευχθεί η υιοθέτηση ακραίων επιλογών… Μάλιστα λέγεται ότι σε όλες τις επαφές αξιωματούχων από ΗΠΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ συζητείται η περίπτωση ΙΣΡΑΗΛ-ΙΡΑΝ. Επίσης τονίζεται ότι «στην Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ο συμβατικός πόλεμος θα οδηγήσει σε πυρηνικό με τις ΗΠΑ σε κυρίαρχο ρόλο,
ενώ η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ θα προστρέξει στο πλευρό των Αμερικανών». Αμερικανοί και Αυστραλοί επίσημοι έχουν συγκλίνει στην θέση ότι «το ΙΡΑΝ υπερεκτιμά τις δυνατότητες του και μπορεί να προκληθεί χάος , ενώ στο ΙΡΑΚ επεμβαίνει με σκοπό να προκαλέσει προβλήματα στην Αμερικανική στρατηγική». Επίσης η ΚΑΜΠΕΡΑ ανησυχεί για τη διασπορά των πυρηνικών όπλων στη ΝΔ ΑΣΙΑ καθώς και για τις πυραυλικές δυνατότητες κάποιων κρατών της περιοχής που αποτελούν απειλή για τα ΔΥΤΙΚΑ συμφέροντα».

Σε ένα άλλο τηλεγράφημα φέρεται ο Ιταλός Πρωθυπουργός ΣΙΛΒΙΟ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ να αναφέρει πριν 8 μήνες στον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας ΡΟΜΠΕΡΤ ΓΚΕΙΤΣ ότι «ούτε ο ΟΜΠΑΜΑ θα μπορέσει να σταματήσει μια Ισραηλινή επίθεση στο ΙΡΑΝ, αν το ΤΕΛ ΑΒΙΒ το αποφασίσει». Ο ΓΚΕΙΤΣ του ανέφερε την άσκηση ΕΝΔΟΞΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ που πραγματοποίησε η Ισραηλινή Αεροπορία στον Ελληνικό εναέριο χώρο τον Ιούνιο του 2008, ενώ ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ δεν απέκλισε την εκ μέρους του ΙΣΡΑΗΛ ακόμα και χρήση τακτικού πυρηνικού όπλου κατά του ΙΡΑΝ. Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε σίγουρος ότι η ΤΕΧΕΡΑΝΗ κατασκευάζει πυρηνική βόμβα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top