GuidePedia

0
La page d'accueil provisoire du site OpenLeaks.Συνιδρυτές τού Wikileaks καί πρώην φίλοι και συνεργάτες οι οποίοι όμως τσακώθηκαν με τον Τζούλιαν Ασσάντζ φαίνεται ότι αποφάσισαν να ανοίξουν μιά νέα υπηρεσία τήν Openleaks η οποία όμως θα χειρίζεται τίς απόρρητες πληροφορίες απο όλον τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο.Σέ ένα ντοκυμαντέρ πού θα βγεί στην Σουηδική τηλεόραση τήν Κυριακή οι πρώην φίλοι και συνεργάτες θα εμφανιστούν και θα αναγγείλουν τήν έναρξη τής νέας υπηρεσίας...

Η υπηρεσία αυτή δέν θα δημοσιεύει κατευθείαν στό ίντερνετ τα υποκλαπέντα έγγραφα αλλά θα συνεργάζεται με διάφορα ΜΜΕ τα οποια θα ήθελαν να κάνουν χρήση αυτών τών εγγράφων αποδίδοντάς τα σέ ανώνυμες πηγές.
Οι άνθρωποι αυτοί θα περιγράψουν τον Τζούλιαν σάν αυταρχικό τύπο , στόν οποίο μάλιστα είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για την πλήρη και χωρίς περιορισμούς δημοσιοποίηση τών απόρρητων εγγράφων πού είχαν στην κατοχή τους.
Θά γίνει αναφορά σέ ομηρικές διαμάχες και συζητήσεις μεταξύ τους για το αν έπρεπε ή όχι να βγούν όλα αυτα τα έγγραφα χωρίς περιορισμούς και σέ τσακωμούς ακόμα και επί προσωπικού .
Σύμφωνα πάντως με τούς ίδιους ο Τζούλιαν τούς είπε να πάνε να πνιγούν και να κάνουν ότι νομίζουν, και οτι αυτός θα συνέχιζε.
Τώρα πώς θα δουλεύει η νέα υπηρεσία.
Οποια ΜΜΕ θέλουν να δημοσιεύουν ή να κάνουν χρήση τέτοιων εγγράφων θα έχουν στα σάιτ τους ένα ανάλογο λίνκ και το Openleaks θα διοχετεύει εκεί τα έγγραφα προσέχοντας ώστε να μήν μπορούν οι διάφορες υπηρεσίες να ακολουθήσουν τα ίχνη τους.
Εάν το εν λόγω ΜΜΕ θαψει την πληροφορία θα πηγαίνουν σέ άλλο κλπ.
Με αυτό τον τρόπο οι ίδιοι δέν θα κινδυνεύουν να πάθουν αυτα πού τραβάει τώρα ο Τζούλιαν και θα είναι ασφαλείς ενώ ταυτόχρονα η πληροφορία θα βρίσκει τον δρόμο της πρός το κοινό δεδομένων τών αντικρουομένων συμφερόντων τών ΜΜΕ τα οποία οπωσδήποτε θα ενδιαφέρονται για την τάδε πληροφορία ενώ θα θάβουν τήν άλλη .
Θά κάνουν δηλαδή παιγνίδι με τα παγκόσμια ΜΜΕ και τα αντικρουόμενα συμφέροντα πού αυτα υπηρετούν αντί να ρισκάρουν οι ίδιοι προσωπικά.
Αρα απο βδομάδα ο ιντερνετικός πόλεμος τής πληροφορίας (αυτού τού κρίσιμου αγαθού, με το οποίο ανεβαίνουν και κατεβαινουν κυβερνήσεις στόν πλανήτη) συνεχίζεται με έναν ακόμα παίκτη.
Σύντομα στίς οθόνες σας το Openleaks....

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top