GuidePedia

0
Το ευαίσθητο θέμα της ψήφισης του προϋπολογισμού για την οποία απαιτείτο το σύνολο της κοινοβουλευτικής στήριξης του κυβερνώντος συνασπισμού του Ισραήλ, έφερε τελικά πιο κοντά τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπερεθνικιστή σύμμαχό του και υπουργό Εξωτερικών, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν.
Μέχρι πριν από δέκα μέρες, οι δύο πολιτικοί διασταύρωναν τα ξίφη τους:
ο μεν Νετανιάχου επέμενε πως ο ίδιος και όχι ο Λίμπερμαν είναι η φωνή του Ισραήλ, για το Παλαιστινιακό ενώ ο δεύτερος συνέχιζε τις εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον των Παλαιστινίων με ύφος που παραπέμπει σε πρωθυπουργό κι όχι υπουργό Εξωτερικών.
Ταυτόχρονα, ο Νετανιάχου πιεζόταν από τους υποστηρικτές του που είχαν αρχίσει πλέον να τον κατηγορούν πως άγεται και φέρεται από τον Λίμπερμαν με τελικό χαμένο τη διεθνή εικόνα του Ισραήλ.

Την περασμένη Δευτέρα όμως, κάτι άλλαξε.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου παραχώρησε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του στην οποία επαίνεσε το Λίμπερμαν για τη θέση του να μην ζητήσει συγγνώμη στην Τουρκία για το θάνατο των Τούρκων ακτιβιστών τον περασμένο Μάιο.

Λίγες ώρες αργότερα ο Λίμπερμαν εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «οι θέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης είναι αυτές που δηλώνει ο πρωθυπουργός Νετανιάχου».

Η εκεχειρία των δύο ανδρών ήταν πια γεγονός και λιγότερο από δύο 24ωρα μετά, πραγματοποιήθηκε στην Κνεσέτ η κρίσιμη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό…
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top