GuidePedia

0
Προβάδισμα 4,1% δίνει στο ΠΑΣΟΚ δημοσκόπηση της Metron Analysis για την τηλεόραση του ΑΝΤ1, έναν μήνα μετά τις ευρωεκλογές.

Στη δημοσκόπηση, που έγινε με κάλπη, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 33,6% έναντι 29,5% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, ο ΛΑΟΣ με 6,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,9% και τελευταίος ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποχωρεί στο 3,6%.
Στην παράσταση νίκης η υπεροχή του ΠΑΣΟΚ είναι συντριπτική με 59,9% έναντι 23,4% της ΝΔ. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με 34,6% έναντι 29,1% της του Γιώργου Παπανδρέου.
Ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρίνεται καλύτερος στη διαχείριση της οικονομίας με ποσοστό 32,4% έναντι 29% του Κώστα Καραμανλή.
Την ίδια ώρα, νέο κύκλο εκλογολογίας τροφοδοτεί η απόφαση της κυβέρνησης για τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων.
Την έντονη αντίδραση των εταιριών δημοσκοπήσεων προκαλεί η διάταξη Παυλόπουλου με την οποία επανέρχεται σε ισχύ η προηγούμενη ρύθμιση που απαγορεύει τη δημοσιοποίηση σφυγμομετρήσεων δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές. Η κυβέρνηση αλλάζει το πλαίσιο των δημοσκοπήσεων επειδή δεν τη βολεύουν αυτή τη στιγμή σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.
ΠΑΣΟΚ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, κληθείς να σχολιάσει χθεσινή δημοσκόπηση, όπου η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ διευρύνεται, ενώ εμφανίζεται πτώση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και των Οικολόγων και ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στην αυτοδυναμία, επανέλαβε την πάγια θέση του ότι δεν σχολιάζει δημοσκοπήσεις, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «οι δημοσκοπήσεις είναι η επιβεβαίωση ότι το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ περνά στους πολίτες».
Πρόσθεσε δε, ότι για το ΠΑΣΟΚ «τίποτα δεν είναι δεδομένο, ο στόχος μας είναι η νίκη και η αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top