GuidePedia

0
Παραπάνω από ενθαρρυντικά για τους καπνιστές είναι τα νέα που έρχονται από τα Τρίκαλα. Με τη βοήθεια από το τοπικό Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος το 20% των καπνιστών που το επισκέφτηκαν μπορέσανε και κόψανε το τσιγάρο.
Μπράβο στα Τρίκαλα!

Ένας στους πέντε Τρικαλινούς έκοψε το κάπνισμα
Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος που λειτουργεί στο νοσοκομείο Τρικάλων, αφού το ποσοστό επιτυχίας φθάνει στο 20%.
Η απόφαση και η θέληση να κόψει κάποιος το κάπνισμα είναι αποτελεσματικότερη με τη βοήθεια ειδικών, σύμφωνα με τα στατικά στοιχεία των Ιατρικών Διακοπής του Καπνίσματος.
Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λειτουργούν συνολικά 40 Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος, μέσω των οποίων ενισχύεται η προσπάθεια των εξαρτημένων από τη νικοτίνη να κάνουν το μεγάλο βήμα. Τον τελευταίο χρόνο και συγκεκριμένα από τον Μάιο του 2008 Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος λειτουργεί και στο νοσοκομείο Τρικάλων στο χώρο της Πνευμονολογικής Κλινικής, το οποίο στελεχώνουν ένας πνευμονολόγος, δύο ιατρικοί επισκέπτες και ένας ψυχολόγος, ενώ το ποσό που καταβάλουν όσοι θέλουν να κόψουν το κάπνισμα και ζητούν την βοήθεια των ειδικών, ανέρχεται σε τρία ευρώ.......
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους υπεύθυνους, στον ένα χρόνο λειτουργίας, τα ποσοστά επιτυχίας φθάνουν στο 20%, δηλαδή ένας στους πέντε από όσους απευθύνθηκαν στο Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος στο νοσοκομείο Τρικάλων, κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους.
Βέβαια, το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός αυτών που θα απευθυνθεί και στο ιατρείο διακοπής καπνίσματος του νοσοκομείο, λόγω των αυστηρών αντικαπνιστικών μέτρων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να απευθύνονται στο Ιατρείο Διακοπής του Καπνίσματος από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι κάθε Τετάρτη. Ως προς το χρόνο αναμονής, θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι την περίοδο του καλοκαιριού, θα είναι μεγαλύτερος εξαιτίας των αδειών του προσωπικού. Συγκεκριμένα, εάν κάποιος θελήσει να κλείσει ραντεβού, για να ενημερωθεί το πώς μπορεί να κόψει το κάπνισμα, αυτό μπορεί να γίνει μετά τις 27 Ιουλίου.
ΠΗΓΗ:e-enimerosi.gr, Κώστας Καραποστόλης

Δημοσίευση σχολίου

 
Top