GuidePedia

0

Αντιμετώπισε τις κλιμακούμενες προκλήσεις με ενδοτικότητα και αδικαιολόγητη(;) υποχωρητικότητα.

Χλιαρή και μειοδοτική ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις αμετροέπειες του Χρίστιαν Μίτσκοσκι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου τα Σκόπια συμμετέχουν ελέω της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετώπισε τις κλιμακούμενες προκλήσεις του Σκοπιανού ομολόγου του με ενδοτικότητα και αδικαιολόγητη(;) υποχωρητικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίτσκοσκι μίλησε στην πανηγυρική για τα 75 χρόνια συνεδρίαση της Συμμαχίας για «Μακεδονία», «μακεδονική» κυβέρνηση και «μακεδονικό» στρατό!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε τα… παρακάλια απέναντι στην νέα ηγεσία της νεοπαγούς βαλκανικής χώρας γαβγίζοντας στην θρασύτητα του εθνικιστικού και αλυτρωτικού VMRO-DPMNE.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος υπερτόνισε την σημασία των Δυτικών Βαλκανίων για την ασφάλεια του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, και μίλησε για την Συμφωνία των Πρεσπών, που επέτρεψε την διεύρυνση της Συμμαχίας με την προσχώρηση των Σκοπίων



Η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, είπε ο Μητσοτάκης, είναι απαραίτητη για το ΝΑΤΟ, τα Δυτικά Βαλκάνια και την διεθνή κοινότητα.

Η παραβίαση ή η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, πρόσθεσε, θα υποβαθμίσει την αξιοπιστία όλων των προσπαθειών για διευθέτηση λοιπών εκκρεμών ζητημάτων στα Δυτικά Βαλκάνια και θα θέσει σε κίνδυνο την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.

«Pacta sunt servanda (Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται). Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top