GuidePedia

0

Εάν τα γεγονότα στο Ισραήλ είχαν ένα τίτλο αυτός θα ήταν το. Η Χαμάς εφήρμοσε στην πράξη το "θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά" του φίλου της του Αγιατολάχ, (ο οποίος "φυσικά" την στηρίζει) την φράση εκείνη με την οποια είχε απειλήσει ευθέως εμάς. Αυτό οι τζιχαντιστές της Χαμάς το έκαναν πράξη. Και ο αιφνιδιασμός του Ισραήλ είναι δεδομένος και αδιαμφισβήτητος. Και μιλάμε για το Ισραήλ...! Το ότι αυτό το έκαναν πράξη με επιτυχία (...σε πρώτη φάση...) θα έπρεπε ΕΜΑΣ να μας χτυπάει καμπανάκια και να μας διδάσκει. Θα έπρεπε να παίρνουμε σοβαρότατα μαθήματα από αυτό, σε όλα τα επίπεδα. Σε επίπεδο ΕΔ, σε πολιτικό και σε κοινωνικό επίπεδο. Στην Ανέμελη Χώρα, την Χώρα της Τρυφηλότητας, της ξερολιάς και του ονείρου για μια πρόωρη συνταξιοδότηση ή ενός διορισμού στο Δημόσιο, δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει.

Δεν ξέρω εάν ο καρκίνος του Δημοσιουπαλληλισμού, εκτός από Αστυνομία, Δικαστές, Τροχαία έχει κάνει μετάσταση ΚΑΙ στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν ξέρω αν σε πολιτικό επίπεδο η λέξη "ετοιμότητα" έχει κάποια σημασία στην χώρα που δεν ασχολήθηκε καν με το να συντηρήσει το Καλατράβα. Για την ώρα όμως, η τρυφηλή της κοινωνία και η δαιμόνια δημοσιογραφία της Ανέμελης Χώρας, ασχολείται με τα επιδόματα της και τις συντάξεις της, η τραγική πολιτική σκηνή της με τα αναδρομικά των δικαστών και το 1,5% του πληθυσμού της θέλει να γίνει δημοτικός σύμβουλος. 

Στο μεταξύ, έχει αναδειχθεί σε μείζον κοινωνικό και πολιτικό θέμα το αν ο Τάιλερ θέλει 2 αγόρια και γιατί. Έχει αναδείξει σε εν δυνάμει πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που δεν ξέρει πως να κάτσει προσοχή όταν ακούγεται ο εθνικος ύμνος και που αυτή τη στιγμή, που έχουμε πόλεμο παντού γύρω-γύρω μας, σε Συρία, Αρμενία, Ισραήλ, Ουκρανία, Λιβύη αυτός θεωρεί λογικό πως πρέπει να προτείνει την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στην χώρα των ΔΥ και των συνταξιούχων... Στην χώρα που εξαφανίζεται από τον χάρτη μόνη της λόγω υπογεννητικότητας, χωρίς καν την βοήθεια των τζιχαντιστών τρομοκρατών της Χαμάς.

Ελπίζω να γίνεται αντιληπτό και να ισχύει στην πράξη και όχι στα λόγια, το ότι πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι σε όλα τα επίπεδα, ανεξαρτήτως αν «είναι καλό το κλίμα με τους Τούρκους» και άλλες ωραίες τρίχες. Στην Τουρκία, οι Ούγκανοι πανηγύριζαν για την επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί τουρκαλάδες (με μικρό "τ") είχαν... υγρά όνειρα το βράδυ μετά τα πανηγύρια. Εμείς πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι πάντα, για τα πάντα. Διότι η επίκληση του διεθνούς δικαίου και το "έχουμε το δίκιο με το μέρος" μας έχουν νόημα μόνο εν καιρώ ειρήνης. Μετά την πρώτη ρουκέτα, το πρώτο θύμα και τον πρώτο αιχμάλωτο πολέμου το μόνο που έχει σημασία είναι το δίκιο του ισχυρού, το σχέδιο και η ετοιμότητα. Τα οποία όμως εν καιρώ ειρήνης χτίζονται. Ελπίζω να είμαστε πανέτοιμοι ώστε να μην ζήσουμε ποτέ εδώ, αυτά που ζουν οι άνθρωποι εκεί.

Η χώρα του Δημοσιουπαλληλισμού, του δικαιωματισμού και της τρυφηλότητας που δεν διδάσκεται από τα ίδια της τα λάθη δεν ξέρω τι ικανότητα έχει να διδάσκεται από διεθνή γεγονότα, όσο συγκλονιστικά κι αν είναι αυτά.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top