GuidePedia

0


Αρχίζουν να «μαζεύουν» τις προβλέψεις ακόμα και στις συστημικές δημοσκοπήσεις, όπου η MRB λέει πως είναι πλειοψηφική πλέον η τάση για οικουμενική κυβέρνηση μετά τις πρώτες εκλογές.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Μαύρος, ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, μιλώντας στην ΕΡΤ, στις πρόσφατες τάσεις υπάρχει ερώτηση προς τους πολίτες, τι θέλουν να γίνει σε περίπτωση που στις πρώτες εκλογές δεν βγαίνει κυβέρνηση, και μεταξύ των απαντήσεων «να πάμε σε επόμενες εκλογές ή να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας δύο ή περισσοτέρων κομμάτων» η απάντηση “συνεργασία” αυξάνει καθώς περνάει ο καιρός.

«Τώρα έχει γίνει πλειοψηφική, ξεπέρασε το 50% αν θυμάμαι καλά. Το κρίσιμο είναι ότι αν αναλύσει κανείς τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας του 2019, υπάρχει ένα 35%-40% μόνιμα, το οποίο λέει “δεν θέλω επόμενες εκλογές, θέλω κυβέρνηση συνεργασίας”.

Αυτό, σχολίασε ο Δ Μαύρος, είναι ένα εύρημα που το βλέπουμε σε κάθε μέτρηση δεν το βάλαμε σε μία έρευνα, το μετρήσαμε αλλά δεν ξέρουμε τι απέγινε.

Αυτό είναι σοβαρό ποσοστό. Μπορεί να είναι μειοψηφικό γιατί υπάρχει ένα 60% από την άλλη μεριά που λέει το συμπληρωματικό αλλά είναι μεγάλο το ποσοστό» σημείωσε ο ίδιος.



Η πραγματικότητα είναι πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές οι οποίες έτσι κι αλλιώς θα γίνουν σε μερικούς μήνες, οι συστημικές δημοσκοπικές εταιρείες θα πρέπει να «διορθώσουν» κατά πολύ τις προβλέψεις τους για να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα είναι ότι αρκετοί ψηφοφόροι που ψήφισαν ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές δεν θα την ψηφίσουν ξανά σε αυτές που έρχονται.

Ένα μέρος δεν θα το κάνει λόγω των εμβολίων και της πολιτικής των lockdown που κατέστρεψαν την οικονομία αλλά και την υγεία των πολιτών ενώ υπάρχει και μία μερίδα ψηφοφόρων της ΝΔ η οποία είναι φιλοβασιλική (περίπου ένα 20% επί του συνόλου των ψηφοφόρων της ΝΔ) και δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ταφεί ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος ως «ιδιώτης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατεξοχήν ψηφοφόροι της οικογένειας Μητσοτάκη είναι φιλοβασιλικοί οπότε το πλήγμα είναι μεγάλο.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top