GuidePedia

0

Ο Τούρκος υπουργός Eξωτερικών που βρίσκεται στα κατεχόμενα από χθες δήλωσε πως η χώρα του θα αρχίσει γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου τον Φεβρουάριο.

Υποστήριξε ότι οι γεωτρήσεις εκ μέρους της Τουρκίας είναι η απάντηση στις «μονομερείς» ενέργειες της ελληνοκυπριακής πλευράς, λόγω των γεωτρήσεων που γίνονται από τις εταιρείες EXXONMOBIL, ENI και TOTAL.

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε πως κανένας δεν μπορεί να κατευθύνει τα πράγματα από μόνος του.

Ισχυρίστηκε ότι την ευθύνη για το αδιέξοδο την φέρει η ελληνοκυπριακή πλευρά και κατά την έκφραση του αυτό καταγράφεται και στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για τα όσα συνέβησαν στο Κραν Μοντανά. Κατά τον Τσαβούσογλου η παρούσα περίοδος δεν προσφέρεται για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό καθώς θα αποτελούσε χάσιμο χρόνου. Η Τουρκία έχει εκφράσει τη θέση ότι μέχρι τον Μάιο θα ήταν αδύνατον να γίνουν διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό λόγω των εκλογικών διαδικασιών στη Τουρκία αλλά και των ευρωεκλογών.

Σε εξέλιξη ευρίσκεται το σχέδιο κατά Ελλάδος και Κύπρου από τον Ερντογάν, ο οποίος έχει «λυσσάξει» με την συμμαχία Ελλάδος-Ισραήλ-Αιγύπτου στην Α.Μεσόγειο και αναμένεται να κινηθεί στην περιοχή χωρίς την συγκατάθεση των ΗΠΑ.

Το δεύτερο γεωτρύπανο «Deepsea Metro II» το οποίο είναι το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων, αναμένεται να αφιχθεί στην Τουρκία στις 15 Φεβρουαρίου.

Στην συνέχεια η Turkish Petroleum Corporation (TPAO) θα το στείλει στα χωρικά ύδατα της Κύπρου για την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, αναφέρει ο τουρκικός τύπος και επιβεβαιώνει ο Τσαβούσογλου.

Η όλη «τουρκική επιχείρηση» χρονικά, όπως φαίνεται ξεκάθαρα πλέον, θα υλοποιηθεί εν μέσω της τουρκικής αεροναυτικής άσκησης «Γαλάζια πατρίδα», αποκαλύπτοντας το «ύποπτο» σχέδιο κατά της Κύπρου αρχικά από τον Ερντογάν.

Στην συνέχεια όπως όλα δείχνουν θα έχουμε και πρόκληση στην ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων, που αποτελεί περιοχή ειδικού ενδιαφέροντος από την Άγκυρα που θέλει να «διχοτομήσει» την Α.Μεσόγειο με σκοπό την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Έτσι επιβεβαιωνόμαστε με το πρόσφατο άρθρο μας με το οποίο αναφέραμε περί σχεδίου κρούσης κατά της Ελλάδος με συντονισμένο τρόπο, το οποίο φέρεται να εκτελείται, σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς αναλυτές, εδώ και μερικούς μήνες από το τουρκικό καθεστώς, το οποίο έχει στόχο το Καστελόριζο και την – τεράστιας σημασίας – γεωστρατηγική θέση του.

Το όλο σκηνικό εντείνεται μετά την πρόσφατη τουρκική άσκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο, από τουρκικές ομάδες κομάντος SAT-SAS, οι οποίες υλοποίησαν σύμφωνα με πληροφορίες του τύπου σενάρια προσομοίωσης κατάληψης μικρονήσου, όπως κάνουν πάντα οι Τούρκοι εδώ και χρόνια.

Η άσκηση έλαβε χώρα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και πραγματοποιήθηκε από την διοίκηση τουρκικών ναυτικών δυνάμεων, με τη συμμετοχή ομάδων κομάντος και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπάρχει η αίσθηση ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν «κάτι» ειδικά κοντά στα Δωδεκάνησα (Καστελόριζο), με πιθανότερο αυτό της προβοκάτσιας, λόγω της προσπάθειας οριοθέτησης της «τουρκικής ΑΟΖ», η οποία δεν υφίσταται φυσικά, διότι δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα στο διεθνές δίκαιο.

Στο πλαίσιο αυτού του ιδιότυπου «υβριδικού» τουρκικού πολέμου, τουρκική εφημερίδα «διερωτάται» αν ο «Ταγίπ Ερντογάν οποίος παρέδωσε δήθεν δεκαοκτώ «Τουρκικά» νησιά και δύο Βραχονησίδες (Ίμια) στην Ελλάδα!

«Βρωμάει» η όλη κατάσταση για ένα ακόμη λόγο πιο σοβαρό που αφορά την αναγγελία της δημιουργίας οργανισμού από Ελλάδα-Ισραήλ-Αίγυπτο για την εκμετάλλευση περίπου 60 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων υδρογονανθράκων στην Α.Μεσόγειο, για τα οποία ακόμα και μια πολεμική αναμέτρηση στην περιοχή από διάφορες χώρες, θα ήταν μέσα στα πλαίσια της ρητορικής της Τουρκίας.

Πληροφορίες από κοινωνικά δίκτυα και τον Τούρκο αμυντικό αναλυτή και σύμβουλο του ΥΠΑΜ Turan Oguz, αναφέρει ότι «ο ερευνητικός χώρος του Barbaros Hayrettin Pasa επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει τις αμφιλεγόμενες περιοχές της Ελλάδος, έχοντας χάρτη που δείχνει προς Καστελόριζο.

Η Τουρκία ευρίσκεται σήμερα σε μια κατάσταση η οποία εφόσον συνεχιστεί, σε κάποιο διάστημα θα ομοιάζει με την Βενεζουέλα του Μαδούρο και ο Ερντογάν θα τα παίξει όλα για όλα, για να μην έχει την τύχη του Λατινοαμερικανού προέδρου.

Η μόνη λύση για την χώρα μας είναι ένα εθνικό σχέδιο τώρα χωρίς υπερβολές για την υλική αναβάθμιση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με κάθε πόρο, το οποίο με τόσο ιδρώτα καταβάλει ο Έλληνας φορολογούμενος.

Η ιστορία μας, άλλωστε, μας έχει διδάξει πως ένα και μόνο ικανό πολεμικό πλοίο (Θωρηκτό Αβέρωφ) δεν έσωσε απλώς την χώρα μας, αλλά την «μεγάλωσε».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top