GuidePedia

0

Ασχημες και κλιμακούμενες είναι οι προκλήσεις των Τούρκων ξεκινώντας από τα Ίμια και φτάνοντας μέχρι την Κυπριακή ΑΟΖ ενώ υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για ανταλλαγή πυρών κοντά στα Ίμια την Τρίτη. Τουρκοι και Ελληνες ήταν με το δάχτυλο στη σκανδάλη επί 6 ώρες. Ισως γι αυτό οι αναφορές Π.Καμμένου για «απελευθέρωση των κανόνων εμπλοκής».

Οι Τούρκοι ήταν προκλητικότατοι και μία ανώτατη πηγή μας υποστήριξε ότι υπήρξε και ανταλλαγή πυρών, πληροφορία η οποία δεν έχει διαψευστεί ακόμη. Ομως το γεγονός αυτό μαζί με τις τουρκικές προκλήσεις στην Λήμνο και τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου παραπέμπουν στο σχέδιο «Βαριοπούλα».

Ολη η θωράκιση της χώρας βασίζεται στις χώρες που βρίσκονται πίσω από τους ενεργειακούς κολοσσούς και τις ΗΠΑ. Ομως τα τελευταία 24ωρα υπάρχει μια τάση του Ερντογάν προς ομαλοποίηση των σχέσεων του με τις Μεγάλες Δυνάμεις και πολύ φοβόμαστε ότι όλοι αυτοί που υποστηρίζουν πως οι τουρκικές απειλές απευθύνονται στο εσωτερικό της Τουρκίας θα διαψευστούν και μάλιστα οικτρά!

Εντωμεταξύ πάνε κι έρχονται τα προκλητικά – προειδοποιητικά άρθρα σε τουρκικές εφημερίδες και ΜΜΕ σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα. Προχθές αναλυτής προέβλεπε πολεμική αναμέτρηση στη Μεσόγειο εντός του 2018 λόγω κυπριακής ΑΟΖ, χτες τουρκοκυπριακή εφημερίδα πανηγύριζε, τώρα η Μιλιέτ αναφέρει ότι η Άγκυρα ξαναστέλνει το Barbaros στην Κύπρο ως αντίδραση στις ε/κ γεωτρήσεις.

Η Μιλλιέτ με τίτλο “Ξεσπά φουρτούνα στην Κύπρο” αναφέρει ότι για άλλη μια φορά τα αποθέματα φυσικού αερίου φέρνουν αντιμέτωπες την ε/κ και την τουρκική πλευρά και γράφει ότι οι εξελίξεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας έκαναν την Τουρκία να κινηθεί και να στείλει το Μπαρμπαρός στην περιοχή.

Με νέα Navtex που εξέδωσε σήμερα στις 13.00 το μεσημέρι η Τουρκία, «δεσμεύει» περιοχή βορειοανατολικά της Κύπρου και από την πλευρά μεταξύ των τουρκικών ακτών και των ακτών της κατεχόμενης Κύπρου για έρευνες με το Barbaros που σύμφωνα με την ανακοίνωση θα ξεκινήσει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2018.

Συνεπώς, όλα δείχνουν έντονα προπαρασκευαστικά στοιχεία πολεμικής αναμέτρησης που ίσως συμφέρουν και πολλές χώρες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην περιοχή και αναγκαστούμε να συρθούμε σε διαπραγματεύσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος, επειδή μας θεωρεί μυρμήγκια μπροστά στο δικό του ελέφαντα, θα κλιμακώσει τις προκλήσεις.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top