GuidePedia

0

Τουρκικές στρατιωτικές μονάδες και αεροσκάφη πραγματοποιούν προσπάθειες επιτήρησης στην Idlib ως μέρος της επιχείρησης στη βορειοδυτική επαρχία της Συρίας, που ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από την Τζιχάντ.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) προσπαθούν να προσδιορίσουν 14 διαφορετικά σημεία επιτήρησης, που θα χρησιμοποιηθούν από τους τούρκους στρατιώτες, ενώ τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρακολουθούν έργα και κινήσεις στο έδαφος.

Αναγνωριστικές ομάδες από τις ειδικές δυνάμεις, ξεκίνησαν τις αρχικές τους προσπάθειες, στη συνοριακή περιοχή μεταξύ Idlib και Afrin και τα σημεία που θεωρούνται ότι «θέτουν κινδύνους» φέρονται να σημειώνονται με έναν τρόπο που να είναι γνωστός μόνο στις τουρκικές Ειδικές Δυνάμεις.

Επισήμως, δεν υπάρχουν μόνιμες τουρκικές στρατιωτικές μονάδες που σταθμεύουν στο έδαφος της Συρίας, αλλά οι ομάδες διασχίζουν τα σύνορα σύμφωνα με την αποστολή κι επιστρέφουν στη βάση τους.

Ωστόσο, σύροι αντάρτες ανέφεραν ότι τουλάχιστον δυο μικρές μονάδες ειδικών δυνάμεων, ενισχυμένες με μηχανοκίνητα έχουν εγκατασταθεί βόρεια και ανατολικά της Afrin.

Το Idlib ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από την Hayat Tahrir al-Sham (HTS), η οποίος είναι επικεφαλής μιας οργάνωσης πρώην θυγατρικής της Αλ Κάιντα, που εγκατέλειψε το περασμένο έτος, το μέτωπο Nusra.

Η Afrin, εν τω μεταξύ, τελεί υπό τον έλεγχο των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), τις οποίες η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση λόγω των δεσμών της με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Οι μονάδες ειδικών δυνάμεων που διερευνούν την περιοχή δίνουν προτεραιότητα στις γεωγραφικές συνθήκες, όταν καταβάλλουν προσπάθειες για να ελέγξουν εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τους Τούρκους στρατιώτες να διασχίσουν τα σύνορα.

Μέσα στο προαναφερθέν πλαίσιο, οι μονάδες αξιολογούν τις πιθανές θέσεις παγίδων και ασφαλών σημείων για τη διέλευση των συνόρων, από βαριά άρματα μάχης και ελαφρύ πυροβολικό.

Έχουν επίσης καθορίσει τα σημεία που είναι κατάλληλα για την επιτήρηση από λόφους σε σχέση με τις γεωγραφικές συνθήκες.

Οι ομάδες ανίχνευσης βρίσκονται σε στενή επαφή με τις τοπικές δυνάμεις και τους ανθρώπους της περιοχής κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Όταν ρωτήθηκαν για την περίοδο αναγνώρισης, οι αξιωματικοί δήλωσαν ότι εξαρτάται από τις συνθήκες της περιοχής και πως οι περισσότερες πληροφορίες, αποκτήθηκαν από την επαφή που δημιουργήθηκε με τους ντόπιους.

«Η ανίχνευση της περιοχής μπορεί να διαρκέσει μερικές μέρες ή δύο εβδομάδες», δήλωσε αξιωματικός του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε.

Αφού οι ομάδες ολοκληρώσουν τις προσπάθειες αναγνώρισής τους, θα εκπονήσουν έκθεση σχετικά με τη διαδρομή που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διέλευση των συνόρων, η οποία θα ακολουθηθεί στην «επόμενη επιχείρηση».

Οι Τούρκοι στρατιώτες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στις περιοχές που θα καθοριστούν από τους ανιχνευτές, παίρνοντας θέση κυρίως δυτικά της Idlib .

Ενώ οι μονάδες διεξάγουν ανιχνεύσεις στο έδαφος, ένας μη επανδρωμένος τουρκικό αεροσκάφος στις 10 Οκτωβρίου πέταξε πάνω από μια περιοχή που περιβάλλει την Αφρίν που ελέγχει το YPG.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το drone συγκέντρωσε πληροφορίες σχετικά με το αν το YPG προγραμματίζει επίθεση στην πολή Azaz εκτός από την Idlib.

Επιπλέον, η στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή Reyhanlı της νότιας συνοριακής επαρχίας Hatay συνεχίστηκε στις 11 Οκτωβρίου.

Θωρακισμένα οχήματα προσωπικού και πολλά άλλα στρατιωτικά οχήματα έχουν φτάσει στο Reyhanlı και έχουν μεταφερθεί σε συνοριακές μονάδες απ’ όπου θα χρησιμοποιηθούν.

Κοντέινερ έχουν επίσης αποσταλεί στις στρατιωτικές θέσεις κοντά στη συνοριακή γραμμή προκειμένου να καλυφθούν οι στρατιωτικές ανάγκες των Τούρκων στρατιωτών.

Η επιχείρηση Idlib αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Τουρκίας, μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν, να δημιουργήσει τη ζώνη σύμφωνα με τις συμφωνίες στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Αστάνα με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία. Συμφώνησαν σε τέσσερις ζώνες κατάπαυσης του πυρός στη Συρία ως προοίμιο των διαπραγματεύσεων.

Το HTS δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συμφωνία για την ασφαλή ζώνη της επαρχίας, μία από τις τέσσερις τέτοιες ζώνες «αποκλιμάκωσης» σε εθνικό επίπεδο. Επομένως, θα χρειαστεί να εξαφανιστούν οι δυνάμεις του HTS από την περιοχή, προκειμένου να επιτραπεί η άφιξη των ιρανικών, ρωσικών και τουρκικών δυνάμεων και να εφαρμόσουν μια ζώνη αποκλιμάκωσης.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top