GuidePedia

0

Συντριπτικό δυνητικά θα είναι το πλήγμα που μπορεί αν δεχθεί η Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η διαφαινόμενη συμμαχία ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, τη Δημιουργία Ξανά του άγνωστου σε πολλούς μέχρι σήμερα αλλά επί της ουσίας εκ των εκπλήξεων των εκλογών Θάνου Τζήμερου και της Δράσης του Στέφανου Μάνου.
Άνοιγμα έχει γίνει και προς την πλευρά των Οικολόγων, ενώ συζητούν και για την εξασφάλιση της συνεργασίας κάποιας διακεκριμένης στο εξωτερικό προσωπικότητας με υποψήφιους τον σερ ΒασίλειοΜαρκεζίνη, τον καθηγητή – συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά και μερικές άλλες υποψηφιότητες με σκοπό την κοινή πορεία στον πολιτικό στίβο.

Στόχος του νέου κομματικού φορέα θα είναι αρχικά η είσοδος στη Βουλή καθώς και η μετεξέλιξή του από ένα κόμμα των φιλελευθέρων σε ένα ευρύτερο κίνημα με βασική εξαγγελία τις μεταρρυθμίσεις που δεν τολμά κανείς να εισαγάγει στην ελληνική κοινωνία και το κράτος.
Η Ντόρα Μπακογιάννη μάλιστα φέρεται να ήρε την προϋπόθεση του να προεδρεύει η ίδια του κόμματος ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Εάν τελικά ευοδωθεί θα αποτελέσει την ταφόπλακα στις προτάσεις ορισμένων στη Νέα Δημοκρατία να επιχειρηθεί η «ανασύσταση» του κόμματος με τον «επαναπατρισμό» όλων των «τάσεων» που έχουν αποσχισθεί. Η προοπτική περαιτέρω αιμορραγίας του κόμματος δεν μπορεί να αποκλειστεί και πολλοί αντιλαμβάνονται – πέραν ίσως της ηγεσίας… – ότι μόνο με κάποια πολύ θεαματική ενέργεια θα μπορέσει το κόμμα να ξαναμπεί στο «παιχνίδι».
Η εκτίμηση ότι η δυναμική που μπορεί να αναπτύξει ο εν λόγω κομματικός φορέας θα μπορούσε να είναι μεγάλη στηρίζεται στο γεγονός ότι οι Μάνος και Τζήμερος, ασχέτως της προβολής που έτυχαν ή της τελικής προτίμησης των ψηφοφόρων στην κάλπη, σχολιάζονται θετικά από όλο και περισσότερους πολίτες με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια πεποίθηση ότι τουλάχιστον οι προτάσεις είναι ρεαλιστικές. Δεν στηρίζονται ούτε στον φθηνό λαϊκισμό για τις φοβερές δυνατότητες καταγγελίας των συμβάσεων με τους «κακούς ξένους» χωρίς να επέλθουν καταστροφικές συνέπειες, ούτε στην απόλυτη παράδοση στις ορέξεις του κάθε δανειστή να πειραματίζεται στην «καμπούρα» του ελληνικού λαού.
Ίδωμεν…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top