GuidePedia

0


Η φωνή της λογικής ακούστηκε για πρώτη φορά από τον Φιλανδό Επίτροπο στην Οικονομικών Υποθέσεων Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Όλι Ρεν. «Η δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρώπη πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο διαφοροποιημένο και σε συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση κάθε χώρας, ώστε να μην εμποδίσει την ανάπτυξη», δήλωσε, δημιουργώντας προσδοκίες ότι κάτι αρχίζει πλέον να αλλάζει σε επίπεδο ΕΕ και ότι ο προβληματισμός από την αντίδραση των ευρωπαϊκών λαών θα αρχίσει να γιγαντώνεται.
Μιλώντας σε πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, ανέφερε ότι, «η δημοσιονομική ενίσχυση, αν και αναγκαία, πρέπει να εφαρμόζεται με τρόπο που θα ευνοεί την ανάπτυξη και διαφοροποιημένο κατά περίπτωση, με σκοπό να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής προσαρμογής και της ανάπτυξης».
Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων τάχθηκε εμμέσως υπέρ μιας πιο χαλαρής εφαρμογής όσων πρέπει να γίνουν και με πολιτικές αποφάσεις των επιμέρους κυβερνήσεων: «το σύμφωνο αφήνει μεγάλο μέρος στην ικανότητα κρίσης όσον αφορά την εφαρμογή του».
Όπως φαίνεται δημιουργείται δυναμική υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του ευρωπαϊκού συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας, που προωθήθηκε από το Βερολίνο, το λιγότερο προσθέτοντας και την αναπτυξιακή διάσταση.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top