GuidePedia

0


Χοντρό παιχνίδι αναμένεται να παιχτεί τις επόμενες ώρες με αντικείμενο το αν θα κυβερνήσει κανείς τη χώρα, ή όλα τα λαλίστατα προεκλογικά και όχι μόνο «πολιτικά αηδόνια» (έτσι νομίζουν, ο… Κακοφωνίξ συγκριτικά ακούγεται σαν τον μακαρίτη τον Παβαρότι…), δεν θα έχουν τα… στομάχια να επιχειρήσουν να εφαρμόσουν όλα όσα με τόσο μεγάλη ευκολία διακήρυσσαν προεκλογικά.
Ενώπιον τέτοιων εξελίξεων τα «αντιμνημονιακά» κόμματα της Αριστεράς, έχουν αρχίσει… τις κωλοτούμπες, αναζητώντας τα κατάλληλα προσχήματα που θα τους επιτρέψουν να μην πιουν το… κώνειο της υποχρέωσης να επιχειρήσουν να μας πείσουν ότι όσα έλεγαν με στόμφο προεκλογικά δεν αποτελούσαν αερολογίες στις οποίες εξειδικεύονται όσοι «δεν έστρωσαν κώλο κάτω» -που λέει ο σοφός λαός- για να βγάλουν «ψωμάκι» και να μοχθήσουν για να δημιουργήσουν, ενώ σήμερα έρχονται στον μεροκαματιάρη που υποφέρει να τον πείσουν ότι αποτελούν τη λύση στα προβλήματά του. Βλέπετε το να ξεφωνίζεις εκ του ασφαλούς είναι πολύ πιο ωραίο από το να πάρεις την απασφαλισμένη χειροβομβίδα στα χέρια σου και αντί να κάθεσαι εκ του ασφαλούς και να φωνασκείς, να προσπαθείς να αποτρέψεις την τραγωδία και να αποφύγεις να σου καταλογίσουν τις ευθύνες που αυτή συνεπάγεται.
Πρώτη τον χορό έσυρε η Αλέκα Παπαρήγα και το ΚΚΕ, οι οποίοι ως παλιές καραβάνες στην πολιτική τακτική φρόντισαν να απομακρύνουν κάθε βάρος υποχρέωσης από πάνω τους δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συγκυβερνήσουν με τον οποιονδήποτε (εξάλλου το κόμμα και η «ιδεολογία» του είναι μοναδικά φαινόμενα βεβαίως-βεβαίως).
Ο Τσίπρας και οι υπόλοιποι μεθυσμένοι ακόμα με το κρασί της «νίκης» ούτε που μπήκε στον κόπο να σκεφτεί τέτοιες λεπτομέρειες. Βέβαια, όταν άρχισε η διαδικασία με την παράδοση των εντολών σχηματισμού κυβέρνησης και την με συνοπτικές διαδικασίες κατάθεσή της από τον Αντώνη Σαμαρά, ήρθε η ώρα του Αλέξη. Διαβλέποντας ότι ο δρόμος είναι σπαρμένος με μπανανόφλουδες είπαν να βάλουν και αυτοί κάποιες προϋποθέσεις για να φτιάξουν κυβέρνηση: 1. Την άρνηση του Μνημονίου, 2. Τον σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων, 3. Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.
Ωραίες διατυπώσεις! Ιδού τι θα γίνει (αν αποδειχθεί ότι εκεί στη Συγγρού διαθέτουν λίγο εναπομείναν πολιτικό αισθητήριο: Αφού πήρες Αλέξη την «καυτή πατάτα» στα χέρια δείξε μας πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και τράβα στη θέση του πρωθυπουργού να μας αποδείξεις ότι δεν είσαι φελλός, εφαρμόζοντας όσα διακήρυττες στη Βουλή και όχι μόνο με περισσή ειρωνεία απέναντι στους «μνημονιακούς».
Αρκετά δεν κράτησε αυτό το αστείο με τον πολιτικό θίασο στην Ελλάδα που δεν του έμαθαν από το σπίτι του που να βάζει φρένο όταν αρχίζει να ασκεί κριτική; Τραβάτε τώρα γενναίοι μου να βγάλετε τα κάστανα από τη φωτιά και να πάτε με το υφάκι που είχατε φορεμένο όλο αυτό το διάστημα, χωρίς εξαιρέσεις. Η νούμερο 2 προϋπόθεση εισήχθη για να τους λύσει αυτό το πρόβλημα! Γιατί; Μα διότι αν Βενιζέλος και Σαμαράς κάνουν ακριβώς αυτό, δώσουν ψήφο ανοχής στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή τι θα κάνει; ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ!!! Και να πάει στη Μέρκελ και στις Βρυξέλλες να τους πει ορισμένα τα οποία μόνο ως «χαριτωμένα» στην πιο καλή τους ημέρα θα μπορούσαν να τα αντιμετωπίσουν.
Διότι οι υπόλοιποι που πήγαιναν και συζητούσαν είχαν προφανώς σκοπό να αυτοκτονήσουν πολιτικά και εάν υπήρχε τρόπος δεν θα τον χρησιμοποιήσουν για να εγκαθιδρύσουν πολιτική ηγεμονία. Ήρθε η ώρα λοιπό να δούμε και στα έργα όσους διακρίθηκαν προεκλογικά στα λόγια. Έλα όμως που θα πουν «όχι κύριοι του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ (ενδεχομένως) δεν είσαστε δυνάμεις της αριστεράς, δεν την θέλουμε την ψήφο σας». Γλιτώνει έτσι και την πρόταση του Καμμένου! Και θα αφήσουν φυσικά τη χώρα ακυβέρνητη για περίπου ένα μήνα. Τώρα για κάτι ομόλογα που πρέπει να πληρωθούν ποιος νοιάζεται;
Μην εκπλαγούμε βέβαια μην βγει ο άλλος από δεξιά (Π. Καμμένος) και πει ξαφνικά εδώ είμαι εγώ, στείλτε με να πάω να τους βρίσω! Έτσι αρπαγμένο που τον βλέπουμε τις τελευταίες μέρες δεν θα μας κάνει εντύπωση και να το πει! Τότε το πρόβλημα ίσως θα έχει γυρίσει μπούμερανγκ για τον Βενιζέλο, αφού η λογική υπαγορεύει αν τα θαλασσώσει ο Καμμένος, ο «επαναπατρισμός» των ψηφοφόρων θα αφορά κυρίως τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Αν συνυπολογιστεί μάλιστα ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι αβροφροσύνες του ενός προς τον άλλο με σκοπό την ανασύσταση τα «πολυκατοικίας» τώρα που Μπακογιάννη, Καρατζαφέρης και Μάνος έμειναν εκτός Κοινοβουλίου, τότε θα μπορούσε η Νέα Δημοκρατία να ανακάμψει (λέμε τώρα…) στην περιοχή του 25%.
Βέβαια, αν ο Βενιζέλος ανεβάσει τους τόνους και δείξει και λίγο οργισμένος (αρκεί να αποκαλέσει τον Τσίπρα «πολιτικό απατεώνα» ή να τον εγκαλέσει για «πολιτική ανανδρία» αν δεν δεχτεί να κυβερνήσει, όπως του εισηγούνται διάφοροι) τότε ενδεχόμενη άνοδος των εκλογικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ θα δημιουργήσει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας την οποία εύχονται στο εξωτερικό. Και γιατί να μη λειτουργήσει διαφορετικά ενισχύοντας τον Τσίπρα θα αναρωτιόταν κάποιος. Η απάντηση είναι γιατί αν τα κόμματα που θριαμβολογούν ακόμα, αν κατέβαιναν στο πεζοδρόμιο θα αντιλαμβάνονταν ότι στα πηγαδάκια πολλοί από όσους τους ψήφισαν έχουν ήδη τρομοκρατηθεί με τν προοπτική ακυβερνησίας, ανησυχώντας για ενδεχόμενες άμεσες επιπτώσεις για το μισθό ή τη σύνταξή τους… Άρα, φαίνεται ότι εκτόνωσαν την οργή τους και ο ορθολογισμός (κατά το δυνατόν) συν το ένστικτο αυτοσυντήρησης υπεισέρχεται εκ νέου στη σκέψη τους.
Το θέμα είναι ότι όλα αυτά είναι μάλλον εύκολο να καταγραφούν σε δημοσκοπήσεις και θα τα πάρουν χαμπάρι στα κόμματα ως τάσεις της κοινής γνώμης άμεσα. Οπότε και θα προσαρμοστούν αναλόγως… Το σίγουρο είναι ότι οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα μας δώσουν αρκετές αφορμές να χαμογελάσουμε…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top