GuidePedia

0


Ο κυβερνών συνασπισμός του Νίκολα Γκρούεφσκι αναδείχθηκε μεγάλος νικητής των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ. Με καταμετρημένο περίπου το 98% του συνολικού αριθμού των εκλογικών τμημάτων, το δεξιό κόμμα του κ. Γκρούεφσκι συγκεντρώνει ποσοστό 39,36%, έναντι 33,03 % που αποσπά η αντιπολιτευόμενη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και της Ράντμιλα Σεκερίνσκα.
Τα μικρότερα σλαβομακεδονικά κόμματα που συμμετείχαν αυτόνομα στις χθεσινές εκλογές συγκέντρωσαν πολύ μικρά ποσοστά και εκτός απροόπτου δεν θα έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε ότι η νίκη του κόμματος του αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς σημειώθηκε σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, λόγω της παγκόσμιας κρίσης και «εμποδίων από την Ελλάδα αναφορικά με την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».
Ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι συνεχάρη τον Νίκολα Γκρούεφσκι για τη νίκη του κόμματος του και σημείωσε ότι η ενίσχυση του SDSM στη Βουλή σηματοδοτεί τη δυναμική επανεμφάνιση της αντιπολίτευσης στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και τη σθεναρή αντίσταση στις πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού.
Η χθεσινή επικράτηση του VMRO-DPMNE είναι η τρίτη διαδοχική νίκη του κόμματος υπό την ηγεσία του Νίκολα Γκρούεφσκι σε βουλευτικές εκλογές.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα κόμματα των κ.κ. Γκρούεφσκι και Αχμέτι εξασφαλίζουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα είναι σε θέση να σχηματίσουν, εκ νέου, κυβέρνηση στην ΠΓΔΜ. Σε όλες τις κυβερνήσεις στη χώρα συμμετέχει πάντοτε ένα αλβανικό κόμμα, μεταξύ άλλων και για τη διατήρηση των διεθνικών ισορροπιών στη χώρα.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top