GuidePedia

0
Την επιστροφή στην εποχή του φαξ και της γραφομηχανής αποφάσισε η ΕΕ με σκοπό την προστασία των απορρήτων εγγράφων της από τις πολλαπλασιαζόμενες κυβερνοεπιθέσεις .
Τα μέτρα «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι!» περιέχονται σε εσωτερικό έγγραφο του τμήματος ασφαλείας το οποίο εξέδωσε η αρμόδια για την ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής διεύθυνση,
με τίτλο «EUROPEAN COMMISSION PROTECTION MEASURES AGAINST CYBER-ATTACKS», το οποίο έχει το «defencepoint.gr». Ελπίζουμε να μη θεωρήσουν ότι το... αποσπάσαμε μετά από κυβερνοεπίθεση!
Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα χωρίς προηγούμενο που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το πιο εντυπωσιακό μέτρο που αποφασίστηκε είναι η επαναφορά των γραφομηχανών (έστω σύγχρονων) και η αντικατάσταση των υπολογιστών! Για το μέτρο συμφώνησε η γενική διεύθυνση που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των δικτύων και η γενική γραμματεία ανθρωπίνων πόρων και ασφαλείας.




Παράλληλα, θα ξεκινήσει άμεσα η απόσυρση όλων των προσωπικών υπολογιστών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή! Πλέον, κάθε είδους αλληλογραφία θα διεξάγεται με τον παλιό, καλό, παραδοσιακό τρόπο των επιστολών, οι οποίες είτε θα είναι χειρόγραφες είτε σε γραφομηχανή, η οποία θα φεύγει για τον παραλήπτη πάντα με την έγκριση της ιεραρχίας!

Για το λόγο αυτό θα ιδρυθεί στο Λουξεμβούργο καινούργια υπηρεσία (γενική διεύθυνση) με την επωνυμία «DG MAIL» με αποκλειστική αρμοδιότητα τη διεκπεραίωση των αναγκών επικοινωνίας εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής! Θα προσληφθούν περί τους 1.200 υπαλλήλους από τα 27 κράτη-μέλη, αφού πρώτα προκηρυχθεί πανευρωπαϊκός διαγωνισμός, εντός του 2012.

Εάν παρά ταύτα, οι υπηρεσίες της Ε.Ε. δεν μπορούν να αποφύγουν την επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τότε θα ακολουθείται πολύ συγκεκριμένη διαδικασία: Θα ζητείται άδεια στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι που καθιστούν αυτό το είδος επικοινωνίας επιτακτικό, με την άδεια να φέρει απαραιτήτως την υπογραφή του επικεφαλής κάθε τμήματος ή του αναπληρωτή του.

Επίσης, το αίτημα θα αποστέλλεται και στη «DG MAIL» με εσωτερική αλληλογραφία, αφού πρώτα συμπληρωθεί η κατάλληλη φόρμα υποβολής αιτήματος! Και όταν η άδεια εξασφαλιστεί, τότε η αποστολή δεν θα γίνεται από τους συντάκτες, αλλά από την νέα υπηρεσία στο Λουξεμβούργο! Περιττό να προστεθεί ότι τα μηνύματα θα εκτυπώνονται και θα στέλνονται προς αρχειοθέτηση, αναλόγως της διαβάθμισής τους.

Εάν σταλθεί απάντηση, τότε για να ανταπαντήσουν τα τμήματα θα πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία!

Έλα όμως που η απειλή των κυβερνοεπιθέσεων μπορεί να προέλθει και μέσα από το δίκτυο ηλεκτροδότησης! Οπότε, αποφασίστηκε να δοθούν στους απλούς υπαλλήλους μηχανικές γραφομηχανές, ενώ οι ηλεκτρικές γραφομηχανές που θα δίνονται στους Επιτρόπους και στους επικεφαλής των τμημάτων να μην συνδέονται σε πρίζα, αλλά να φέρουν ισχυρές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, πλήρως ανεξάρτητες από το δίκτυο ηλεκτροδότησης των κτιρίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top