GuidePedia

0
Στο επίπεδο πανδημίας ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού του για τη νέα γρίπη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετά από έκτακτη σύσκεψη στη Γενεύη. Η γρίπη τύπου Α έχει εξαπλωθεί γεωγραφικά στα δυο τρίτα του παγκόσμιου χάρτη, με ανοδική καμπύλη εξάπλωσης σε Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Ιαπωνία και Χιλή.
Τα εισαγόμενα περιστατικά στην Ελλάδα μέχρι στιγμής καταγράφονται από ΗΠΑ και Αγγλία.
Μια 28χρονη γυναίκα που επέστρεψε πριν από δυο ημέρες από Βοστώνη, είναι το 7ο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης στην χώρα. Η κοπέλα νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο όπως και ο 24χρονος φοιτητής, που ήρθε από Λονδίνο το βράδυ της Κυριακής και πιστοποιήθηκε επίσης ότι φέρει τον ιό.
Στην Γερμανία, οι αρχές έβαλαν λουκέτο σε σχολείο στο Ντίσελντορφ, ύστερα από την επιβεβαίωση 30 κρουσμάτων της νέας γρίπης σε μαθητές. Κλειστά για δύο εβδομάδες θα παραμείνουν και όλα τα δημοτικά σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Χονγκ Κονγκ μετά τη μόλυνση 12 μαθητών από τον ιό της νέας γρίπης. Σε καραντίνα και 13 παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο στην Ταϊλάνδη, μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος σε 11χρονο μαθητή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top