GuidePedia

0


Ένα ακόμη βίντεο στο οποίο φαίνεται ακόμη πιο καθαρά η λεπτή γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου στην οποία ισορροπούν κάθε μέρα οι Έλληνες Αεροπόροι, ανεξάρτητα με τι αεροσκάφος πετούν…Πρόκειται για τη στιγμή που ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair, ακουμπά με το φτερό του την κορυφή ενός δέντρου…Η τύχη ήταν αυτή τη φορά με το μέρος των Αεροπόρων μας…



Οι Έλληνες Αεροπόροι έχουν γαλουχηθεί με την πεποίθηση ότι πρέπει να πετούν «στα άκρα»…Δεν το κάνουν «από μαγκιά» ,αλλά επειδή έτσι έμαθαν, πριν ακόμη γίνουν Ίκαροι . Η ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας είναι μια ιστορία διαρκούς πολέμου που είναι ακήρυκτος, αλλά πολύ σκληρός και επικίνδυνος. Ο πόλεμος δεν έχει να κάνει μόνο εναντίον των Τούρκων ,αλλά και εναντίον ενός ανίκανου κράτους που αδυνατεί διαχρονικά να προστατεύσει στοιχειωδώς τη χώρα από κάθε είδους καταστροφή. Πολλά χρόνια τώρα η κατάσβεση πυρκαγιών στην Ελλάδα έχει ταυτιστεί αποκλειστικά με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Η συζήτηση που γίνεται κάθε καλοκαίρι είναι πόσα έχουμε, πόσα πετάνε, γιατί δεν πετάνε και συχνά ακούμε στις τηλεοράσεις τις κραυγές αγωνίας που λένες «μα που είναι τα αεροπλάνα».

Οι φωτιές ως γνωστόν εκδηλώνονται στο έδαφος κι εκεί πρέπει να αντιμετωπίζονται. Από τον αέρα η βοήθεια που μπορεί να δοθεί είναι συγκεκριμένη και περιορισμένη. Επίσης τα αεροπλάνα δεν πετάνε μόνα τους. Τα συντηρούν τεχνικοί που «λιώνουν» δουλεύοντας 24ωρα σε θερμοκρασίες απάνθρωπες. Δεν έχουν καθόλου εύκολη δουλειά με αεροσκάφη που έχουν «γράψει» χιλιάδες ώρες πτήσης. Τα πετάνε ιπτάμενοι της ΠΑ που «βουτάνε» σε χαράδρες παίζοντας κορώνα γράμματα τη ζωή τους. Δεν παραπονιούνται γι΄ αυτό αλλά περιμένουν την ελάχιστη κατανόηση μας και ελπίζουν ότι κάποια στιγμή αυτό το κράτος οπερέτα θα αποφασίσει να σοβαρευτεί και στο θέμα της πυρόσβεσης.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top