GuidePedia

0


Sergei Shoigu (Υπ. Άμυνας Ρωσίας): Η Ουκρανία έχασε 383.000 στρατιώτες και 14.000 άρματα μάχης - Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Ναι ο ουκρανικός στρατός ηττήθηκε – Θα χρειαστούμε άλλους 500.000 νέους στρατιώτες

 Ο θρίαμβος της Ρωσίας είναι και επίσημα γεγονός…
Ο Zelensky o ουκρανός Πρόεδρος αναγνώρισε ότι ο Ουκρανικός στρατός ηττήθηκε στην αντεπίθεση επειδή, οι ρώσοι ήξεραν τις κινήσεις τους…
Ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο Ουκρανικός στρατός έχει χάσει συνολικά 383.000 στρατιώτες και μόνο στην αντεπίθεση από τις 5 Ιουνίου έχασαν 159.000 στρατιώτες… και η επιβεβαίωση ήρθε έμμεσα όταν ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος ανακοίνωσε νέα κινητοποίηση για να βρεθούν 500.000 νέοι στρατιώτες…
Και ενώ τα πράγματα έγιναν ξεκάθαρα ο Putin προειδοποιεί ότι η Ουκρανία έχει πάρει τον δρόμο του τρόμου…
Η πραγματικότητα είναι ότι η βοήθεια της Δύσης έχει καταρρεύσει, ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε απόδραση με έντονα σημάδια διάλυσης και η κατάσταση ωστόσο δεν οδηγεί σε ειρήνη… δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για διαπραγματεύσεις λέει ο Zelensky…

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Η Ουκρανία έχει πάρει τον δρόμο του τρόμου υποστηρίζεται από ξένες μυστικές υπηρεσίες

Η Ουκρανία, με την άμεση υποστήριξη ξένων υπηρεσιών πληροφοριών, έχει πάρει ανοιχτά τον δρόμο της κρατικής τρομοκρατίας, διαπράττει δολιοφθορές εναντίον πολιτικών αντικειμένων, υποδομών μεταφορών και ενέργειας και τρομοκρατικές επιθέσεις κατά αμάχων και δημοσίων προσώπων, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin.
«Γνωρίζουμε ότι το καθεστώς του Κιέβου, με την άμεση υποστήριξη ξένων υπηρεσιών πληροφοριών, έχει πάρει ανοιχτά τον δρόμο των τρομοκρατικών μεθόδων, στην πραγματικότητα, της κρατικής τρομοκρατίας.
Πρόκειται για δολιοφθορά εναντίον πολιτικών αντικειμένων, υποδομές μεταφορών και ενέργειας, τρομοκρατικές επιθέσεις κατά αμάχων, αξιωματούχων της κυβέρνησης και δημόσια πρόσωπα», είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα με την ευκαιρία της Ημέρας των Ρωσικών Οργανισμών Ασφαλείας.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους ζήτησε την ενίσχυση του αντιτρομοκρατικού έργου σε όλους τους τομείς, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα τεχνικών και επιχειρησιακών δυνατοτήτων και ενεργά αλληλεπίδραση με το Υπουργείο Άμυνας και άλλα τμήματα.

Οι προσπάθειες των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη Ρωσία και να υπονομεύσουν την ειρήνη των πολιτών και τη διεθνική αρμονία θα πρέπει να κατασταλεί αυστηρά, τόνισε ο Putin.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας, εξέφρασε τη βεβαιότητα, έχουν κάθε ευκαιρία να προστατεύσουν τη χώρα και τους πολίτες της.
Πρόσφατα, ο διευθυντής της FSB Alexander Bortnikov, σε σχόλιο στο Channel One στο περιθώριο μιας εκτεταμένης συνεδρίασης του συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας, είπε ότι η Ουκρανία, στο πλαίσιο των στρατιωτικών αποτυχιών, άρχισε να στέλνει πιο ενεργά κατασκόπους και σαμποτέρ στη Ρωσία, καθώς και να δημιουργήσουμε επαφές «με εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονται στην επικράτειά μας, για να μας βλάψουν, όπως λένε, στα μετόπισθεν».
Ο Alexander Bortnikov τόνισε ότι η FSB εντοπίζει τέτοιους ανθρώπους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι επίσης δυνατό να ενεργήσουμε προληπτικά.
Ο διευθυντής της FSB πρόσθεσε ότι πολλά από τα αποτελέσματα των ενεργειών δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, αλλά σίγουρα θα συζητηθούν αργότερα.

Sergei Shoigu (Υπ. Άμυνας Ρωσίας): Η Ουκρανία έχασε 383.000 στρατιώτες και 14.000 άρματα μάχης

Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την αρχή της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας ανήλθαν σε περισσότερους από 383.000 στρατιώτες, δήλωσε ο επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος Sergei Shoigu σε εκτεταμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
«Από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ξεπέρασαν τους 383.000 νεκρούς και τραυματίες ενώ μόνο στην αντεπίθεση από τις 5 Ιουνίου 2023, έχασαν 159.000 στρατιώτες.
Επίσης ο Ουκρανικός στρατός έχασε 14.000 άρματα μάχης, οχήματα μάχης πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 553 αεροσκάφη και 259 ελικόπτερα, 8.500 πυροβόλα και πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων».

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Ναι ο ουκρανικός στρατός ηττήθηκε – Θα χρειαστούμε άλλους 500.000 νέους στρατιώτες

Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος ήταν αποκαλυπτικός, ναι ο Ουκρανικός στρατός δεν πέτυχε στην αντεπίθεση και αναγνώρισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται 500.000 νέους στρατιώτες…

Νέα κινητοποίηση για 500.000 νέους στρατιώτες

Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ζήτησε να υπάρξει κινητοποίηση ακόμη 500.000 ανδρών, δήλωσε ο Zelensky σε συνέντευξη τύπου.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό ηγέτη, ο στρατός θέλει να αναπληρώσει το στράτευμα με 450-500.000 νέους στρατιώτες.
«Είπα ότι χρειάζομαι περισσότερα επιχειρήματα για να στηρίξω αυτήν την απόφαση», είπε ο Zelensky.
Σημείωσε επίσης ότι η κινητοποίηση τέτοιας κλίμακας θα κόστιζε στον προϋπολογισμό της δημοκρατίας 500 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος (13 δισεκατομμύρια δολάρια).
Ο Zelensky απευθύνθηκε επίσης στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση συνολικά με την ερώτηση: «Από πού προέρχονται τα χρήματα;» και ανακοίνωσε οικονομικές δυσκολίες με την επιστράτευση, σημειώνοντας ότι οι φόροι έξι φορολογουμένων πηγαίνουν για να στηρίξουν ένα στρατιώτη.
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 383.000 στρατιώτες από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η καλοκαιρινή αντεπίθεση που ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου 2023 κόστισε 159.000 νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες.

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας απέτυχε επειδή οι ρώσοι ήξεραν όλα τις κινήσεις των Ουκρανών

Ο ουκρανικός στρατός ηττήθηκε κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης επειδή η κατεύθυνση της κύριας επίθεσης αποκαλύφθηκε εκ των προτέρων, δήλωσε ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky σε συνέντευξη Τύπου.
«Είχαμε δυσκολίες στο νότο, γιατί όλοι έλεγαν ποιοι ήταν οι στόχοι μας.
Όλοι οι μήνες έλεγαν πού πηγαίνουμε, τι ήταν καλύτερο.
Δεν πειράζει, είναι ζεστά εκεί στο νότο, ο χειμώνας αργεί, υπάρχουν αρκετά όπλα.
Με τη Ρωσία , που έχει περισσότερα όπλα, δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο».
Ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε επί πέντε μήνες να επιτεθεί στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό αλλά η αντεπίθεση απέτυχε.

Οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσία δεν είναι επίκαιρες

Το θέμα των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για την επίλυση της σύγκρουσης δεν είναι επίκαιρο τώρα, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky .
Το θέμα των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία δεν είναι σχετικό. Έχουμε μια φόρμουλα για την ειρήνη.
Τα πρώτα πέντε σημεία επεξεργάστηκαν στη συνάντηση στη Μάλτα, τα επόμενα θα είναι στη συνάντηση στην Ελβετία»
Σύμφωνα με τον Ουκρανό Πρόεδρο τώρα επεξεργάζεται μια κοινή θέση του Κιέβου και 50 χωρών σχετικά με αυτό το έγγραφο.
Μόλις διατυπωθεί, θα μεταφερθεί στη Ρωσία, πρόσθεσε ο Zelensky.
Νωρίτερα, ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Mikhail Podolyak , δήλωσε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα και ότι το Κίεβο είναι ενάντια σε οποιοδήποτε σενάριο κατάπαυσης του πυρός, καθώς αυτό θα σήμαινε πραγματική νίκη για τη Ρωσία.
Όπως έχει αναφέρει η Ρωσία, δεν υπάρχουν επί του παρόντος προϋποθέσεις για τη μετάβαση της κατάστασης σε ειρηνική κατεύθυνση.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top