GuidePedia

0


Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν εν ψυχρώ δικούς τους μισθοφόρους στο πεδίο της μάχης-Ο Ουκρανός Στρατηγός αρχηγός του γενικού επιτελείου είχε αναφέρει περί “αδιεξόδου στον πόλεμο με την Ρωσία” προκαλώντας την οργή του Ζελένσκυ

Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν τους ξένους συναδέλφους τους στο πεδίο της μάχης προκαλώντας ερωτηματικά για το ηθικό και την κατάσταση τους.

Κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης μεταξύ Ουκρανών στρατιωτών και ξένων μισθοφόρων στον ουκρανικό στρατό, η κάμερα ενός από αυτούς συνέλαβε τους πρώτους να πυροβολούν και να σκοτώνουν από κοντινή απόσταση αγγλόφωνους μαχητές.

Έχει αναφερθεί στο παρελθόν ότι οι εθνικιστικές μονάδες λειτουργούν ως αποσπάσματα θανάτου για να εμποδίσουν τους στρατεύσιμους να παραδοθούν ή να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους, στο βίντεο τα αγγλόφωνα στρατεύματα διατάζουν μισθοφόρους να επιστρέψουν στις γραμμές τους πριν τους πυροβολήσουν.
Το πρώτο άρμα μάχης M1A1 “Abrams” έκανε την εμφάνιση του στην Ουκρανία, δίνοντας λαβές για σχολιασμό τόσο στην ουκρανική όσο και στην ρωσική πλευρά.

“Ο ουκρανικός Στρατός προμηθεύτηκε 32 άρματα μάχης M1A1 Abrams από τις ΗΠΑ”, είχε δηλώσει παλιότερα ο Συνταγματάρχης Martin O’Donnell, Εκπρόσωπος της Διοίκησης του αμερικανικού Στρατού για την Ευρώπη και την Αφρική.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεσμεύτηκε να προμηθεύσει την Ουκρανία με 31 προηγμένα άρματα μάχης M1 Abrams αφού επί μήνες απέφευγε την ιδέα της ανάπτυξης αυτών των αρμάτων μάχης που δύσκολα συντηρούνται, στην Ουκρανία. Το νέο σχέδιο επιταχύνει την παράδοση κατά περίπου ένα χρόνο, σύμφωνα με σύμβουλο του Κογκρέσου που είναι ενήμερος για το θέμα.

Η εκτίμηση είναι ότι το άρμα αυτό μαζί με την υπόλοιπη βοήθεια δεν αλλάξει δραματικά την κατάσταση στο πεδίο.
Αντίποινα στον Ζαλούζνι η δολοφονία του βοηθού του;

Βυζαντινές δολοπλοκίες στο Κίεβο, θα ήταν το άρθρο για να περιγράψουμε το πλήρες αδιέξοδο των Ουκρανών στο ανηλεή πόλεμο με την Ρωσία, ο οποίος πλέον έχουν φτάσει στο πιο κομβικό σημείο του, με την αναμονή μιας ρωσικής χερσαίας επίθεσης που θα έδινε τέλος σε όλα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι αντιτάχθηκε στον ισχυρισμό Ουκρανού στρατηγού ότι ο πόλεμος είχε φτάσει σε αδιέξοδο.

Ο Ζελένσκυ είπε στη δήλωσή του του Στρατηγού του «έκανε τη δουλειά της Ρωσίας πιο εύκολη».

Εκτός από την Ουκρανία, και η ρωσική πλευρά διέψευσε επίσης τη δήλωση του στρατηγού Zaluzhnyi. Όταν ρωτήθηκε εάν η σύγκρουση έφτασε σε αδιέξοδο, ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: «Όχι, δεν έχει φτάσει σε αδιέξοδο».

Ο Ουκρανός Αρχιστράτηγος όμως Βαλερύ Ζαλούζνι ( που γνωρίζει πολύ καλά τι δηλώνει) είχε αξιολογήσει την τωρινή κατάσταση σχετικά με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ουσιαστικά ως τελματώδη και αδιέξοδη για το Κίεβο.

«Έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο τεχνολογίας που θα μας φέρει σε αδιέξοδο, όπως και στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο», είχε δηλώσει πρόσφατα ο ίδιος στον Economist.
Τι άλλο να δηλώσει ένας έμπειρος Στρατηγός, που έχει δει να χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανών, σε μια ανεφάρμοστη και αποτυχημένη επίθεση που ξεκίνησε το καλοκαίρι, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τον πόλεμο στο Ισραήλ και την δράση των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.
Δολοφονία του ουκρανικού παρακράτους ο θάνατος του βοηθού του Ζαλούζνι;

Ενώ ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχιζόταν αμείωτος, συνέβη ένα τρομερό γεγονός που συγκλόνισε τον ουκρανικό στρατό.

Ο Γενάντι Τσιαστυάκωφ, βοηθός του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας Βαλερύ Ζαλούζνι, σκοτώθηκε με τραγικό τρόπο την ημέρα των γενεθλίων του.

Αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκε ο ίδιος και ο γιος του, από έκρηξη χειροβομβίδας δώρου που έλαβε.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο βοηθός και στενός του φίλος πέθανε σήμερα ενώ γιόρταζε τα γενέθλιά του με την οικογένειά του κάτω από τραγικές συνθήκες.

Ο Τσιαστυάκωφ, έχασε την ζωή του μπροστά στην γυναίκα και το παιδί του.

Δηλώνοντας ότι ένα άγνωστο εκρηκτικό εξερράγη σε ένα πακέτο δώρου γενεθλίων του, ο Ζαλούζνι είπε : "Ο Γενάντι έμενε με την σύζυγό του και τα 4 παιδιά του. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Ο ίδιος ήταν ένας αξιόπιστος φίλος για μένα από την αρχή του πολέμου και έχασε τη ζωή του τόσο άδικα”.

Ο Ουκρανός Α/ΓΕΕΔ σημείωσε ότι η αιτία και οι συνθήκες του συμβάντος θα προσδιοριστούν κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Στην ανακοίνωση της Εθνικής Αστυνομικής Υπηρεσίας της Ουκρανίας, αναφέρεται ότι αστυνομικές ομάδες έφτασαν στο σημείο αφού έλαβαν αναφορά για έκρηξη σε πολυκατοικία στο χωριό Tchaikki στην περιοχή του Κιέβου.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, ο 39χρονος Chastyakov πέθανε από έκρηξη χειροβομβίδας και ο 13χρονος γιος του τραυματίστηκε σοβαρά. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top