GuidePedia

0


Γιώργος Μαυρίδης

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν πως ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από «σχεδόν 100 μισθοφόρους» από την Γαλλία

Νέες αναφορές προτείνουν πως περίπου 100 Γάλλοι μισθοφόροι λαμβάνουν σήμερα μέρος στις εχθροπραξίες του πολέμου στην Ουκρανία.

Εκατοντάδες οι Γάλλοι Μισθοφόροι

Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποίησε ο ραδιοφωνικός σταθμός RTL λοιπόν, σχεδόν 100 Γάλλοι μισθοφόροι λαμβάνουν μέρος στις μάχες του ρωσο-ουκρανικού πολέμου σήμερα.

Σημειώνεται πως η πλειοψηφία αυτών των μισθοφόρων έχουν ηλικία από 25 έως 40 έτη. Λέγεται από την ρωσική ειδησεογραφική υπηρεσία Avia-pro, η οποία μεταδίδει τα αποτελέσματα της έρευνας στο δικό της κοινό, πως περισσότερο από το ένα τρίτο των Γάλλων μισθοφόρων έχουν ακροδεξιές απόψεις, με κάποιους να εκφράζουν ακόμη και νεοναζιστικές πεποιθήσεις.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, σχεδόν δέκα από αυτούς τους μισθοφόρους έχουν σκοτωθεί στην μάχη. Δεδομένης της έλλειψης επίσημων στατιστικών, ο πραγματικός αριθμός των νεκρών μισθοφόρων από την Γαλλία είναι άγνωστος. Οι αληθινές απώλειες θα μπορούσαν να είναι πολλές περισσότερες από μόνο 10 στρατιώτες.

Παράλληλα, δημοσιογράφοι της Avia-pro έχουν πληροφορίες πως ακόμη και ο αριθμός των Γάλλων μισθοφόρων που λαμβάνουν μέρος στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι πολύ μεγαλύτερος από «σχεδόν 100 άτομα».

Κάποιοι από αυτούς τους μισθοφόρους ανήκουν στην αποκαλούμενη Γαλλική Λεγεώνων των Ξένων (French Foreign Legion), ωστόσο η σημερινή τους κατάσταση παραμένει άγνωστη. Λέγεται πάντως πως τον περασμένο χρόνο, η ομάδα αυτή συμμετείχε σε μάχες στις περιοχές της Χερσώνας και του Χαρκόβου.

Αυτές οι ομάδες ξένων μισθοφόρων, οι οποίες σχεδόν πάντοτε αποκαλούνται Λεγεώνες των Ξένων (Foreign Legions) είναι πολύ συχνό φαινόμενο στην Ουκρανία. Υπάρχει μία μεγάλη ομάδα, η οποία αποκαλείται Λεγεώνα των Ξένων και περιέχει μισθοφόρους από όλον τον κόσμο, ωστόσο υπάρχουν και μικρότερες διαφορετικές ομάδες με μισθοφόρους από την ίδια χώρα, όπως την Γεωργία (Γεωργιανή Λεγεώνα, ή Georgian Legion) και την προαναφερθείσα Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων.

Όπως και να έχει, ο αριθμός των Γάλλων μισθοφόρων είναι αναπάντεχα μικρός, συγκριτικά πάντα με τις ομάδες στρατιωτών που έχουν στείλει άλλες δυτικές χώρες. Η Πολωνία για παράδειγμα λέγεται πως παρατάξει στην Ουκρανία χιλιάδες επαγγελματίες στρατιώτες, με πολλούς από αυτούς να πολεμούν μέχρι και σήμερα στην χώρα.

Νεοναζιστές Μισθοφόροι: Προπαγάνδα ή Αλήθεια;

Πολλές ρωσικές αναφορές και μέσα μεταδίδουν πως η πλειοψηφία των ξένων μισθοφόρων που πολεμούν στην Ουκρανία είναι νεοναζιστές που υποστηρίζουν το ακροδεξιό καθεστώς του Κιέβου σε έναν πόλεμο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Φυσικά, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε εάν αυτές οι αναφορές αληθεύουν ή σε ποιον αριθμό αληθεύουν, ωστόσο παρόμοιες αποκαλύψεις έχουν δημοσιευθεί από μέσα όλου του κόσμου. Ακόμη και σε κάποιες στρατιωτικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις στην Ουκρανία, κυρίως πριν τον πόλεμο, αποκαλύφθηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ένοπλων νεοναζιστών.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top