GuidePedia

0


Έτσι "αποστρατικοποιούν" τα μικρασιατικά παράλια οι Τούρκοι-Στόχος τους παραμένει πάντα το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και πιθανότατα οι δυνάμεις στα νησιά μας

Συνεχίζοντας τις “πολεμικές προετοιμασίες” οι Τούρκοι, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, αναπτύσσουν επίσημα, συστήματα παράκτιας άμυνας Barbaros, τα οποία “θα εξουδετερώνουν απειλές στο Αιγαίο χρησιμοποιώντας πυραύλους Atmaca και Çakır”.

Την είδηση αναφέρει το Anadolu Agency (AA), το οποίο παρουσίασε το παράκτιο αμυντικό σύστημα που ονομάζεται "Barbaros", το οποίο δοκιμάστηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ROKETSAN.
Ο ίδιος εξήγησε ότι ο αντι-πλοϊκός πύραυλος Atmaca και ο πύραυλος Κρουζ Çakır θα χρησιμοποιηθούν από αυτό το σύστημα κατά στόχων επιφανείας αλλά και χερσαίων στόχων.
Το Barbaros είναι ένα κινητό παράκτιο σύστημα, το οποίο δοκιμάστηκε σε ακτή της Σινώπης πριν από λίγους μήνες.

«Εκεί εξουδετερώσαμε στόχο στη θάλασσα με πύραυλο Atmaca μέσω της κινητής συστοιχίας που τοποθετήθηκε στην ακτή η οποία πέτυχε τον στόχο.

Το σύστημα παράκτιας άμυνας Barbaros θα τεθεί στην υπηρεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού, ως σύστημα που μπορεί να κινηθεί σε λιγότερο από 5 λεπτά, χρησιμοποιώντας το Advent Combat Management System, και διαθέτοντας δυνατότητες συνδυασμού πληροφοριών από παράκτια συστήματα ραντάρ.

Το πλεονέκτημα είναι ότι πρόκειται για ένα κινητό πυραυλικό σύστημα παράκτιας άμυνας, με δυνατότητες ελέγχου των εκτοξευτών, και εντοπισμού στόχου, που θα έχει την ικανότητα να εξαλείφει κάθε στόχο και απειλή που μπορεί να προέρχεται από τη θάλασσα, διαθέτοντας κάθε μονάδα, 4 πυραύλους Atmaca, 6 βλήματα Çakır" κατέληξε ο ίδιος.

Πληροφορίες τουρκικών αμυντικών ιστοσελίδων σε κοινωνικό δίκτυο, αναφέρουν ότι η Τουρκία εγκαθιστά ραντάρ παράκτιας επιτήρησης και έγκαιρου εντοπισμού κατά μήκος της ακτογραμμής της στα Μικρασιατικά παράλια.

Τα ραντάρ αυτά θα είναι όλα συνδεδεμένα και δικτυωμένα με επίγεια κινητά αντιπυραυλικά συστήματα ATMACA, κατά μονάδων επιφανείας, με φόντο την παρουσία φυσικά του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στα νησιά μας.

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια περιοχή άρνησης πρόσβασης θαλάσσιας περιοχής έκτασης 280 χλμ. από τις μικρασιατικές ακτές προς τα νησιά του Α.Αιγαίου, σε μια προσπάθεια των Τούρκων να στοχοποιήσουν την χώρα μας.

Κατανοούμε ότι το μεγάλο ντέρτι των Τούρκων είναι και θα παραμείνει, η ισχυρή παρουσία των ελληνικών μονάδων επιφανείας του πολεμικού μας ναυτικού και της ελληνικής ακτοφυλακής, τόσο κοντά στα μικρασιατικά παράλια.

Εφόσον υλοποιείται επίσημα η διασύνδεση που αναφέρει ο τουρκικός τύπος με πυραύλους, τότε αφορά σχέδιο κατά μονάδων επιφανείας, που μεταφράζεται κατά του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που θα δρα στα νησιά μας, με τον κίνδυνο έτσι και αλλιώς να αφορά κατά των πολεμικών μας πλοίων, ο οποίος πολλαπλασιάζεται απότομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χώρα μας φέρεται να διαθέτει πυραύλους MM40 Exocet Block II για τον εξοπλισμό παράκτιων πυροβολαρχιών στα νησιά μας, με στόχο την απαγόρευση κίνησης των μονάδων επιφανείας των Τούρκων στο Αιγαίο.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top