GuidePedia

0

Ο Τούρκος Πρέσβης στην ΕΕ, Φαρούκ Καϊμακτσί, παραχώρησε συνέντευξη στο Euroaktiv.com, στην οποία επιτέθηκε με σκαιό τρόπο σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, αποδεικνύοντας την κακοπιστία της χώρας του σε όποιον έχει μάτια και βλέπει…

Κατηγόρησε τις δυο χώρες ότι ευθύνονται για την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι «κάρφωσε» την Άγκυρα ότι όσα κάνει στο Αιγαίο έχουν ως αφορμή τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο! Όχι πως δεν το ξέραμε βέβαια… το να αναρωτιέται όμως για μερικά λουλούδια σε ένα βράχο για τον οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού είναι τουλάχιστον γελοίο:

«Φυσικά, ορισμένοι προσπαθούν να απεικονίσουν την Τουρκία ως μια επιθετική χώρα, αλλά ποιος είναι ο λόγος να τοποθετείς λουλούδια σε ένα βράχο, σε μια μικρή νησίδα στο Αιγαίο; Γιατί το χρειαζόμαστε αυτό; Ποιος είναι ο λόγος να τοποθετήσετε μια ελληνική σημαία σε ένα νησί όπου δεν υπάρχει κανένας;

»Και ποιος είναι ο λόγος να πετάς πάνω από αυτά τα μικρά νησάκια και βράχια, τα οποία δεν είναι καν κατοικημένα; Αυτές οι ενέργειες δεν θα ικανοποιήσουν οποιαδήποτε αξίωση κυριαρχίας αλλά απλώς προκαλούν», ανέφερε.

Πρόβαλε φυσικά την καινοφανή τουρκική θεωρία την οποία θεωρεί υποχρέωση των πάντων να την συμμεριστούν, ότι όσα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες δεν περιέχονται ρητά στις συνθήκες δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους και στήριξε επ’ αυτής τη «λογική» των διεκδικήσεων της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας.

«Αυτό που λέμε είναι ότι αυτά τα νησάκια, των οποίων το καθεστώς δεν ορίζεται από διεθνείς ή διμερείς συμφωνίες, δεν μπορούν να διεκδικηθούν από καμία πλευρά. Έτσι μέχρι να λύσουμε αυτά τα προβλήματα γιατί προκαλούμε όλα αυτά τα πράγματα; Λουλούδια, σημαίες ή ακόμη και πικνίκ σε αυτά τα νησάκια είναι προκλήσεις και δεν τα θέλουμε αυτά»… και ζήτησε τα διεκδικούμενα από τη χώρα του «νησάκια» να γίνουν «χώρος συνεργασίας»!

Σου διεκδικεί το σπίτι με το «έτσι θέλω» και σε καλεί να το μετατρέψεις σε… «τόπο συνεργασίας»! Η αποθέωση της ψυχοπαθητικής παράνοιας! Ακολούθησε η επίθεση κατά της Κύπρου, όπου προκλητικά μίλησε για κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων, ενώ μόνο οι ίδιοι τους αναγνωρίζουν ως κράτος!

Είπε επίσης και ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα διότι δεν υπάρχει οριοθέτηση, σα να επιφυλάσσει για την Τουρκία δικαίωμα μπλοκαρίσματος της άσκησης των δικαιωμάτων επ’ αόριστον! Η Κύπρος έχει καθορίσει την ΑΟΖ της και συζητά καλόπιστα με όσους την αναγνωρίζουν (όλη η ανθρωπότητα πλην των γραφικών Τούρκων που ευθύνονται και για τον αιμοσταγή Αττίλα).

Πώς μπορεί να μιλά για θέματα μεταξύ της ελληνοκυπριακής διοίκησης και της Τουρκίας; Δεν αναγνωρίζει κράτος στην Κύπρο πλην των Τουρκοκυπρίων και παρόλα αυτά θέλει να συνομιλήσει με τους «υποτελείς», όπως θεωρεί τους Ελληνοκύπριους.

Εν κατακλείδι, επανέλαβε τις γελοιότητες περί ελληνικών S-300 ξεχνώντας ότι επεβλήθη στην Ελλάδα η μεταφορά τους στην Κρήτη μετά από τουρκική απειλή πολέμου και ουδέποτε η Αθήνα διαπραγματεύθηκε τέτοια αγορά, για να δικαιολογήσει την αντισυμμαχική συμπεριφορά της Τουρκίας με τη συμφωνία προμήθειας S-400 από τη Ρωσία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top