GuidePedia

0

Οι Ισραηλινοί και συγκεκριμένα οι ένοπλες δυνάμεις τους μαζί με τον κρατικό μηχανισμό πραγματοποίησαν μια πρόβα τζενεράλε με γενική άσκηση η οποία συμπεριελάμβανε το σύνολο των υπηρεσιών της χώρας και του κρατικού μηχανισμού , σε περίπτωση πολέμου με Ρωσία , Χεζμπολάχ , Ιράν, Τουρκία κά, με κύρια αιτία την Συρία.

Σε ότι αφορά την Τουρκία, βλέπουν θύελλες και πολύ σύντομα.

Μέσα στα άκρως ρεαλιστικά σενάρια που υλοποίησε ο «εμπειρότατος» ισραηλινός στρατός, υπήρχε και ένα σενάριο που έχουν μελετήσει οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας αυτής και αφορά και τον ελληνικό στρατό ενόψει των απειλών και του «παιχνιδιού» που παίζουν οι Τούρκοι από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο.



Το ισραηλινό σενάριο βασιζόμενο στην «φιλοσοφία» των «μουσουλμάνων» και ειδικά της Τουρκίας ανέφερε αστραπιαία «διείσδυση» εχθρικών δυνάμεων ( πχ Χαμάς ή Χεζμπολάχ) σε ισραηλινή κοινότητα στον Βορρά η οποία θα καταλαμβάνονταν για λίγες ώρες με σκοπό την εμφάνιση «νίκης» στα τοπικά και ξένα ΜΜΕ.

Επειτα θα ακολουθούσε η άμεση και αποτελεσματική εξουδετέρωση της από ειδικά εκπαιδευμένες ισραηλινές δυνάμεις κομάντος, οι οποίες είναι γνωστές για τις τρομερές ικανότητες τους και τον εξοπλισμό τους.

Το σενάριο των ισραηλινών αφορούσε δεδομένα που αναλύθηκαν από την MOSSAD και αφορούν την φιλοσοφία των σουνιτών μουσουλμάνων (όπως και οι Τούρκοι του Ρ.Τ.Ερντογάν ) οι οποίοι αρέσκονται σε τέτοιου είδους πρακτικές και σενάρια βάζοντας το, πιθανόν σε «ενέργεια» σε κάποιο ελληνικό απομονωμένο νησί η μικρονήσι από τα εκατοντάδες που διαθέτουμε στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Οποιοσδήποτε εισέβαλε και καταλάμβανε, σε ένα υποθετικά πάντα σενάριο, ένα ελληνικό νησί εξουδετερώνοντας την σχετικά μικρή σε αριθμό φρουρά με μια μεγαλύτερη δύναμη, για σχετικά μικρό διάστημα ακόμη και χωρίς να αποχωρήσει , αυτό θα προκαλούσε αυτόματα σοκ και δέος στην ελληνική κοινωνία, τις ένοπλες δυνάμεις και την ίδια στην χώρα .

Το σενάριο αυτό περιλαμβάνει επίσης πολλαπλές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, τρομερή προπαγάνδα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με καθημερινό «εκθειασμό» των «πανίσχυρων» υποτίθεται τουρκικών δυνάμεων που πολεμούν τώρα στον Αφρίν.

Το ίδιο κάνει και ο τουρκικός τύπος συνέχεια, και τώρα σιγοντάρει και το Stratfor δημιουργώντας «επικίνδυνο κλίμα» κατά της Ελλάδος που είναι στην κυριολεξία μόνη της .



Τρομερό σενάριο λοιπόν αυτό της προσπάθειας δημιουργίας «εικόνας νίκης» σε ελληνικό νησί από τους Τούρκους που θα είχαν «εξουδετερώσει» (υποθετικά πάντα) την ελληνική δύναμη της περιοχής με τοπικά συντριπτική υπεροχή σε αριθμό στρατιωτών και μέσων ….

Θα είχε πιθανό σκοπό την κάμψη του ηθικού του ελληνικού λαού , της κυβέρνησης και φυσικά της στρατιωτικής ηγεσίας, για να λάβει η Άγκυρα «χωρίς ντουφεκιά» τα θαλάσσια οικόπεδα σε Καστελόριζο ( για να βγάλουν δική τους ΑΟΖ μέχρι την Κρήτη) και Κύπρο ( διότι κατέχουν το 40% του νησιού) .

Η ελληνική «απάντηση» σε ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν σίγουρα η ταχύτατη αποστολή ειδικά εκπαιδευμένων ομάδων κομάντος με ταχύπλοα μέσα , ελικόπτερα, και αεροσκάφη για την ανακατάληψη της συγκεκριμένης πιθανής πάντα περιοχής μικρονήσου , ή νήσου και της αντιστροφής του κλίματος .

Η «ζημιά» όμως που θα επέφερε στην ελληνική πλευρά μαι τέτοια πιθανή τουρκική πολεμική επιχείρηση (έστω και για ώρες κατοχής ελληνικής γης) , θα ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη στην «ανυποψίαστη» από τέτοιες συμπεριφορές ελληνική κοινωνία …όπως μας έδειξε και η πρόσφατη περίπτωση της «περίεργης» σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές.

Οι Τούρκοι πάντως πήραν φόρα και μας απειλούν με κάθε τρόπο , ειδικά τα χείλια του Ερντογάν σχεδόν καθημερινά …ξεστομίζονται ύβρεις, λοιδωρίες, και ιστορικές νίκες των Οθωμανών , προεξοφλώντας μια τέτοια πιθανή δράση από πλευράς τους στο Αιγαίο, αφού πρώτα παίξουν το γνωστό παιχνίδι της «ανατολίτικης παραπλάνησης» , κάτι το οποίο από την εποχή των Ιμίων προμήνυε μετά την άμεση «τουρκική δράση».

Τους αναμένει όμως ο ελληνικός στρατός τον οποίο ότι και να λένε φοβούνται και τρέμουν διότι έχουν να πολεμήσουν ως χώρα πολλά πάρα πολλά χρόνια ( 1922), και ας είναι τώρα στην Συρία και λένε ότι πολεμούν εδώ και 52 ημέρες, διότι άλλο οι δύστυχοι Κούρδοι αντάρτες και άλλο τακτικός στρατός με τρομερή δύναμη και στρατηγικά όπλα όπως ο ελληνικός .

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top