GuidePedia

0

Παιχνίδια άκρως επικίνδυνα παίζει η τουρκική διπλωματία στην Δυτική Θράκη ενόψει μάλιστα και της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα πιθανόν αρχές Δεκεμβρίου.

O Τούρκος υπουργός Χακάν Τσαβούσογλου ανέφερε χθες το πρωί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr, ότι είχε πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική σειρά επαφών στην Δυτική Θράκη με πολλούς τοπικούς φορείς και στελέχη του προξενείου .

Εκεί ακριβώς τόνισε ευρισκόμενος προφανώς σε συναισθηματική φόρτιση ότι : «στα μέρη εκεί που γυρίσαμε χωριό-χωριό μόνο ένα πράγμα μπορεί να εξηγήσει το ενδιαφέρον των Τούρκων. Η αγάπη τους για την Τουρκία και η στήριξη τους προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον ηγέτη που τους στηρίζει. Για αυτό τον λόγο θα μεταφέρω τα χαιρετίσματα αυτών που δονούν τα βουνά με τις κραυγές τους……«Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».



Ο Τσαβούσογλου ανέφερε «πως η σημασία που δίνει στα Βαλκάνια είναι μοναδική και ανεπανάληπτη και πρόσθεσε πως τα τελευταία χρόνια πολλά μνημεία και τζαμιά στα Βαλκάνια έχουν αποκατασταθεί».

Επίσης τόνισε ότι «όταν κάποιοι από τα Βαλκάνια ετοιμαζόταν να έρθουν εδώ και κάποιοι άλλοι εδώ παρακολουθούσαν από τα σπίτια τους πίνοντας καφέ, αυτό τι σημαίνει ; Σημαίνει πως αυτοί δεν έχουν ιδέα από το πνεύμα των Βαλκανίων».

Ανακάλυψε και πνεύμα των Βαλκανίων ο Τούρκος αξιωματούχος …αλλά όλα αυτά δυστυχώς αποτελούν προάγγελο νέων προκλήσεων κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου , στην μεγάλη φιέστα που ετοιμάζουν ήδη στην Δυτική Θράκη οι μειονοτικοί μουσουλμάνοι, σε αγαστή συνεργασία με το προξενείο για την υποδοχή του Τούρκου προέδρου.

Για αυτό επισκέφτηκε ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός την περιοχή ..για να δώσει «οδηγίες» -κατευθύνσεις για μια μεγαλειώδη υποδοχή του Ρ.Ν.Ερντογάν.

Επισημαίνουμε όμως ξανά τις «προειδοποιήσεις» που μας έρχονται σωρηδόν από την Βουλγαρία για την τουρκική προσπάθεια δημιουργίας «αυτόνομου κρατιδίου» στην περιοχή μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας, σε ένα σκηνικό τόσο πολύπλοκο όσο και επικίνδυνο.

Συγκεκριμένα , «Καμπάνες» βαράνε οι Βούλγαροι εδώ και μεγάλο διάστημα για τα τρομερά σχέδια ακρωτηριασμού Ελλάδας(Δυτικής Θράκης) και Βουλγαρίας(Νότια Βουλγαρία) και δημιουργίας αυτόνομου κρατιδίου της Θράκης στα πρότυπα του Κοσσυφοπεδίου .

Ο Alex Alexiev, Βούλγαρος ιστορικός και σύμβουλος του προέδρου Ρ. Ράντεφ, καθώς και πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας, σε συνέντευξή του στο Radio Focus, δήλωσε ευθαρσώς για τα δεινά που μας αναμένουν.

Ο Αλέξιεφ τόνισε ότι στην Τουρκία υπάρχουν 1.3 εκατομμύρια μαθητές που εκπαιδεύονται εντατικά για να κηρύττουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ερντογάν προετοιμάζει σταδιακά τον ισλαμικό «στρατό του», θέτοντας σοβαρή απειλή για τη κοσμική κοινωνία και τους γείτονές της Τουρκίας.

Τονίζεται ότι μικρά παιδιά φοιτούν σε ιδιωτικά μειονοτικά σχολεία, σε τεμένη σε «φροντιστήρια» προετοιμάζοντας έτσι τους αυριανούς φανατικούς υποστηρικτές της Άγκυρας, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να εκτελέσουν ενδεχομένως τα άνομα σχέδια της δημιουργίας σε λίγα χρόνια μιας αυτόνομης Θράκης με την πρακτική που εφαρμόστηκε στο Κοσσυφοπέδιο , υπολογιζόμενης και της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα .

Επίσης ο πρώην επικεφαλής των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών Goran Simeonov, σε άρθρο του στην βουλγαρική ειδησεογραφική πύλη Pan.bg , έκρουσε και αυτός τον κώδωνα του κινδύνου για τα επιδιωκόμενα τουρκικά επεκτατικά σχέδια.

Ο ίδιος αρχικά είχε επισημάνει το πλήθος των τουρκικών εορταστικών εκδηλώσεων στην Βουλγαρία με κάθε αφορμή .

«Το χριστιανικό εορταστικό μήνα Δεκέμβριο του 2016, η Βουλγαρία είχε αποτελέσει το αντικείμενο μιας σειράς διαδοχικών «τουρκο-πανηγυριών» , τα οποία οργανώνονται και διεξάγονται από την Τουρκία. Σκοπός τους είναι η σύσφιξη των πολιτιστικών και θρησκευτικών δεσμών με την «μαμά πατρίδα», δήλωσε προ μηνών ο ίδιος ο Βούλγαρος πρώην ανώτατος αξιωματικός των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών.

«Η Τουρκία είναι η συνέχεια της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας και με την νυν ισλαμιστική ηγεσία της θα επιδιώξει να την αναβιώσει στο μέλλον, αφού πρώτα λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα με τους Κούρδους», κατέληξε ο ίδιος.



Με την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού στην Θράκη, Χριστιανοί και μουσουλμάνοι, δέχθηκαν την ανελέητη «πολιορκία» της Άγκυρας , η οποία προσπαθεί επαλειμμένα να «χειραγωγήσει» την μειονότητα και να επιβάλλει στην ουσία «συνδιοίκηση», ενώ η ελληνική κυβέρνηση «περί άλλων τυρβάζει».

Δηλαδή τόσο στην Θράκη όσο και στην Βουλγαρία η επίπονη προσπάθεια των τουρκικών προξενείων είναι ότι επιδιώκουν να έχουν οι ντόπιοι μια πολύ στενή σχέση με την «μαμά πατρίδα» η οποία πολλές φορές ξεπερνά τα «εσκαμμένα».

Οι ελληνικές αρχές πληροφοριών όμως έχουν γνώση και παρακολουθούν τα πάντα , για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή που έχει βιώσει πολλά στο παρελθόν.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top