GuidePedia

0

Υπάρχει κάποιος πραγματικά κερδισμένος από την νέα κρίση στη Γάζα; Μα φυσικά, o «ιερός πόλεμος»! Ο Παλαιστίνιος θεωρητικός της τζιχάντ, του ιερού πολέμου και συγγραφέας του βιβλίου «Η άμυνα των μουσουλμανικών εδαφών», Αμπτάλα Αζάμ, υποστηρίζει ότι «η τζιχάντ κατά των εχθρών του Ισλάμ, αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση πριν την τελική μάχη για την καταστροφή του Ισραήλ».
 http://www.al-monitor.com/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

Ο Αζάμ υπήρξε συνεργάτης του Οσάμα μπιν Λάντεν και από τους Ισραηλινούς θεωρείται ο νονός της τζιχάντ. Για τον Αζάμ το Ισραήλ πρέπει να είναι το επίκεντρο του ιερού πολέμου. Από τη στιγμή που ο μπιν Λάντεν ίδρυσε την αλ Κάιντα, ο μηχανισμός προπαγάνδας και κατ’ επέκταση στρατολόγησης της οργάνωσης στηρίχθηκε στην σύγκρουση Ισραήλ – Παλαιστινίων. Αυτή η σύγκρουση αποτελούσε το αρχέτυπου του πολέμου κατά του Ισλάμ.
Σε όλα τα βίντεο της αλ Κάιντα εμφανίζονταν πάντα Ισραηλινοί, με αμερικανικά όπλα, να πλήττουν Παλαιστίνιους. Για τους τζιχαντιστές η «απελευθέρωση» της Παλαιστίνης και ειδικά της Ιερουσαλήμ, είναι στο επίκεντρο του ιδεολογικού τους μηνύματος. Η «απελευθέρωση» των ιερών τεμενών της Ιερουσαλήμ αποτελεί για αυτούς πρωταρχικό τους σκοπό.

Ο ιδρυτής του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, ανέφερε πάντοτε ότι στόχος των μουσουλμάνων δεν είναι η επίτευξη ειρήνης, αλλά η καταστροφή του Ισραήλ και η απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ. Ακόμα και ο πόλεμος στο Αφγανιστάν ή στο Μαγκρέμπ δεν είναι παρά βήματα προς την καταστροφή του Ισραήλ και την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ. Αντίπαλοι όμως των τζιχαντιστών είναι και οι Άραβες ηγέτες που δεν πολεμούν το Ισραήλ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Αίγυπτος, αλλά και η Ιορδανία και η Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία συνομιλεί με το Ισραήλ. Μέχρι τώρα η αλ Κάιντα είχε εξαπολύσει λίγες επιθέσεις εναντίον εβραϊκών στόχων. Τώρα όμως η αλ Κάιντα βρίσκεται στη γειτονιά του Ισραήλ. Επηρεάζει τρομοκρατικές ομάδες στο Σινά και την υπόλοιπή Αίγυπτο, έχει γερά στηρίγματα στον Λίβανο –ταξιαρχίες Αζάμ– αλλά και στην Ιορδανία, που η σημαία της τζιχάντ κυματίζει σήμερα σε δύο πόλεις.

Ο επικεφαλής της Μοσάντ, Ταμίρ Πάρντο, δήλωσε ότι η Χαμάς είναι αμελητέα ποσότητα, σε σχέση με την απειλή των τζιχαντιστών που ήδη κρούει τη θύρα του Ισραήλ. Η νέα σύγκρουση στη Γάζα, πιθανότατα θα τελειώσει όπως και οι προηγούμενες, με τη Χαμάς να υφίσταται απώλειες, αλλά να εξακολουθεί να κρατά τη Γάζα. Έτσι η αλ Κάιντα και το φανατικό Ισλάμ θα τροφοδοτηθεί ξανά με νέο αίμα.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top