GuidePedia

0


«Από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας αναγγέλθηκε στις 9 Μαΐου με NAVTEX ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Bilim 2», το οποίο ανήκει στη Διεύθυνση Ινστιτούτου Θαλασσίων Επιστημών του Πολυτεχνείου Μέσης Ανατολής της Άγκυρας, πρόκειται να πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες, σε θαλάσσια στήλη, κατά το χρονικό διάστημα 10 έως 14 Μαΐου 2013 σε διεθνή ύδατα, που επικαλύπτουν και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Για τη διενέργεια θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας στα υπερκείμενα ύδατα ελληνικής υφαλοκρηπίδας απαιτείται πρότερη γνωστοποίηση, με την παροχή όλων των σχετικών στοιχείων στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Επειδή δεν υπήρξε ενημέρωση από τουρκικής πλευράς, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί στις δέουσες ενέργειες».
Aυτά απο το skai.gr πρίν λίγο. Τώρα θα σας εξηγήσω το χάλι τους και την προπαγάνδα που παίζει στο full η Ελληνική κυβέρνηση …
Ερώτημα: Σε ποιό σημείο του Νόμου της Θάλασσας θεωρείται δεδομένο ότι η χρεοκοπημένη και προδομένη Ελλάδα υποχρεούται να δώσει άδεια σε πλοίο άλλου κράτους για να κάνει έρευνα μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ ή την Ελληνική υφαλοκρηπίδα; Σε ποιό σημείο αναφέρεται ότι επιτρέπεται μέσα στα όρια του οικονομικού κράτους της Ελλάδας ένα άλλο κράτος να μπορεί με τσαμπουκά αλά Ομπάμα να κάνει έρευνα;
Απάντηση: Πουθενά. Αρα, η ιστορία που το υπ. Εξωτερικών της Μπανανίας της Ευρωζώνης πάει να περάσει μέσα από τα MME (προπαγάνδα), ότι δήθεν απαιτείται γνωστοποίηση απο την Τουρκική πλευρά με ειδική αίτηση στην Ελλάδα για να κάνει έρευνα στην Ελληνική ΑΟΖ και ότι έτσι όλα θα είναι τυπικά σωστά είναι εκτός πραγματικότητας.

Υπάρχει ένα “όμως…” και δύο “γαμώτα” ακόμη

ΟΜΩΣ, η Ελλάδα με το μνημόνιο Γιλμάζ-Παπούλια επιτρέπει στη Τουρκία να κάνει επιστημονική έρευνα στο Αιγαίο για ότι θέλει. Η Τουρκία δεν χρειάζεται να ζητήσει καμμία άδεια απο την Ελλάδα για να κάνει έρευνα. Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει σε αυτό και αυτό είναι το μεγάλο “γαμώτο”.
Το άλλο “γαμώτο” είναι, ότι τα σύνορα της Ελληνικής ΑΟΖ ΔΕΝ τα ξέρουν στη κυβέρνηση (βλέπετε σχετικά εδώ) και αφού δεν τα ξέρουν δεν μπορούν και να τα διαφυλάξουν.
Οι άνθρωποι αυτοί που είναι στην Βουλή και τους ταίζετε δεν μπορούν να διαφυλάξουν τίποτα. Δεν αισθάνονται αυτή τη χώρα σαν πατρίδα τους. Δεν το βλέπετε;
Σταματώ εδώ, για να μη γίνουμε όλοι σαν τις κότες του υπ.Εξωτερικών.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top