GuidePedia

0

«Η Κυβέρνηση, με διαφάνεια προβαίνει σε κινήσεις που μπορούν να ελεγχθούν από όλους και δεν ετεροπροσδιορίζονται από σκοπιμότητες» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφορικά με το ζήτημα ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα.

Ο υπουργός αναφέρει ότι το μουσουλμανικό τέμενος, χωρητικότητας 350 ατόμων, θα διαμορφωθεί σε κτίριο παλαιάς βάσης του Ναυτικού, στο Βοτανικό, το οποίο θα ανακατασκευαστεί, ενώ θα δημιουργηθούν υποστηρικτικοί χώροι, κυρίως υγιεινής, σε υφιστάμενα κτίρια. Ενημερώνει επίσης ότι δεν προβλέπεται η κατασκευή μιναρέ, ώστε να υφίσταται αρμονία με τον γύρω χώρο. Αρμόδιο για την κατασκευή του έργου, είναι το υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως επισημαίνει ο κ. Αβραμόπουλος.

«Το θέμα της ανέγερσης τεμένους απασχολεί, επί μακρόν, τα όργανα της Πολιτείας, προκειμένου να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τη διατήρηση της εσωτερικής ισορροπίας και ασφάλειας. Παράλληλα, αποτελεί πάγιο αίτημα των διαβιούντων στην Ελλάδα μουσουλμάνων» σημειώνει ο κ. Αβραμόπουλος, σε έγγραφη απάντησή του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 8 Μαΐου μετά από αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου. Ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι «τις δράσεις της Κυβερνήσεως, τις προσδιορίζει το καλώς νοούμενο εθνικό συμφέρον και την απόφαση για την ίδρυση τεμένους στην Αθήνα, την έχει προσδιορίσει ακριβώς αυτό το εθνικό συμφέρον, σε βάθος χρόνου, που περιλαμβάνει σειρά κυβερνήσεων».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εξωτερικών σπεύδει να επισημάνει ότι ο σχετικός νόμος 4014/2011 και το άρθρο που προβλέπει τις απαλλοτριώσεις, τις αδειοδοτήσεις και τη χρηματοδότηση του έργου, ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία (198 ψήφοι υπέρ και 16 κατά) από τη Βουλή, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2011.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top