GuidePedia

0

Καλημέρα σας! Λίγο πριν επιστρέψω από το μέλλον, κοιτώντας το ρολόι μου είδα ότι είναι 07:45πμ, Δευτέρα 7 Μαΐου του 2012!!!

Την προηγούμενη μέρα είχα κοιμηθεί νωρίς γιατί κουράστηκα να τρέχω για την ειδησεογραφία όλη την εβδομάδα που πέρασε. Παρ όλα αυτά, πήγα και ψήφισα για να μη δώσω δικαίωμα σε κανέναν να πει ότι "κρύβομαι"!

Ανοίγω λοιπόν τον firefox και διαβάζω στους AegeanTimes πως ψήφισαν οι Ελληνες και βλέπω τα αποτελέσματα των εκλογών!

Και αμέσως σκέφτομαι:

Πόσο μεγάλη ντροπή για ένα ιστορικό κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, να πέφτει πάνω από ΤΡΙΑΝΤΑ ποσοστιαίες μονάδες ! Ένα κόμμα που στοιχημάτισε στην «ΑΛΛΑΓΗ» και τα κατάφερε! Αλλαξε τόσο πολύ την Ελλάδα, προς το χειρότερο, που οι περισσότεροι διατελέσαντες υπουργοί του βλέπουν εφιάλτες ... με κελιά, δίπλα σε αυτό του Ακη!

Πόσο μεγάλη ντροπή, για ένα κόμμα όπως η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, που αν δεν συρόταν σε συγκυβέρνηση, θα αποκόμιζε το μεγάλο μέρος της εκλογικής συμφοράς του ΠΑΣΟΚ. Ντροπή για ένα κόμμα που αντί να κερδίσει, έχασε ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές!

Νικητής σε αυτές τις εκλογές είναι οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» του Πάνου Καμμένου, που κατέγραψε μια μεγάλη είσοδο στη Βουλή, με έναν σχηματισμό που ξεπερνά τους 35 βουλευτές αν και είναι το πιο νεοσύστατο κόμμα.

Δεύτερος νικητής ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ με διπλάσια δύναμη σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές!

Στους ηττημένους το ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ. Ο ΛΑΟΣ γιατί πληρώνει την επιθυμία του να συγκυβερνήσει και το ΚΚΕ γιατί δεν αφήνει τη Λιάνα Κανέλλη να οδηγήσει το κόμμα σε έξοδο από το «πανέρι» του 10% και βελτίωση των θέσεών του που μπορεί να είναι αγωνιστικές αλλά δεν αντικατοπτρίζουν την επιθυμία του συνόλου της εργατικής τάξης και του καταταλαιπωρημένου Ελληνα μισθωτού!

Το εκπληκτικότερο όλων είναι αυτή η μπάρα, που συνήθως είχε γκρι χρώμα και περιελάμβανε τα "λοιπά κόμματα"! Πόσο μεγάλωσε φέτος αυτή η μπάρα! Σχεδόν τετραπλάσια σε μέγεθος από κάθε άλλη φορά, από φτωχός συγγενής των exit polls έγινε ισότιμη των μεγάλων κομμάτων!!!

Η Κυριακή 6 Μαίου, αποτέλεσε την νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου για τον δικομματισμό στην Ελλάδα, και έτσι θα καταγραφεί στην Ιστορία!

Το ΠΑΣΟΚ θα … αυτοδιαλυθεί στις επόμενες μέρες και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο τελευταίος του πρόεδρος! Η ΝΔ θα περάσει αναταράξεις έως που θα καλέσουν ξανά τον Καραμανλή στο κόμμα!

Στους AegeanTimes λένε ότι αυτή και την επόμενη εβδομάδα, θα γίνουν διερευνητικές επαφές για σχηματισμό Κυβέρνησης! Όπως καταλάβατε η «αυτοδυναμία» ήταν ένα άπιαστο όνειρο για τη ΝΔ !

Τα δύο ΠΡΩΗΝ μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν 151 βουλευτές και έτσι ο Ελληνας έστειλε ένα γιγάντιο μήνυμα σε όσους πίστεψαν ότι θα παραχωρήσουν την χώρα «πεσκέσι» στους Γερμανούς!!!

Ηρθε η ώρα όμως να επιστρέψω στο παρόν. Να επιστρέψω στην Παρασκευή 4 Μαίου 2012.

Αυτό που σας γράφω για τους περισσότερους ΣΗΜΕΡΑ, αποτελεί ένα όνειρο που εύχονται να πραγματοποιηθεί! Για τους –σαφώς- λιγότερους, αποτελεί τον απόλυτο ... εφιάλτη!

Κι αν πιστεύετε ότι βιάζομαι ένα 48ωρο να προεξοφλήσω την εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος, των πιο κρίσιμων εκλογών της Μεταπολίτευσης, κάνετε λάθος!

Δεν βιάζομαι εγώ, βιάζεται ο Ελληνας και η Ελληνίδα!

Ο πολίτης που για πρώτη φορά δεν πάει στην κάλπη για να διαλέξει «ποιον θα ψηφίσει» αλλά πάει αποφασισμένος για το «ποιον ΔΕΝ θα ψηφίσει»!

Και οι παλιοί μας αναγνώστες, ξέρουν καλά ότι τέτοιες εκλογικές ... τηλεμεταφορές από το παρόν στο μέλλον, πραγματοποιώ σε κάθε εκλογική αναμέτρηση! Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν...


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top