GuidePedia

0
Κάλεσμα για συμμαχία με το Τελ Αβιβ από τον προσωρινό ηγέτη του ΡΚΚ που μίλησε σε ισραηλινό κανάλι από το ορεινό κρησφύγετό του στο Βόρειο Ιράκ. Για αλλαγή στάσης του Ισραήλ κάνουν λόγο καλά πληροφορημένες πηγές
Το δόγμα "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος  μου" ακολουθούν πλέον και οι Κούρδοι αυτονομιστές του ΡΚΚ – δόγμα που συμμερίζονται άλλωστε και αρκετοί Έλληνες αξιωματούχοι και πρακτική που εν μέρει εξηγεί την πρόσφατη στρατηγική προσέγγιση με το Ισραήλ.

Σε μια σπάνια συνέντευξή του, μιλώντας σε ισραηλινό κανάλι, το ανώτατο στέλεχος του ΡΚΚ Murat Karayilan, από το ορεινό καταφύγιό του στο Βόρειο Ιράκ, παρότρυνε την ισραηλινή ηγεσία να διακόψει κάθε συνεργασία με την Τουρκία την οποία αποκάλεσε "κοινό εχθρό".
"Οι εχθροί μας  είναι εχθροί και του Ισραήλ"  σημείωσε ο Κούρδος ηγέτης επικαλούμενος και την αναθέρμανση των σχέσεων της Άγκυρας με το Ιράν και τη Συρία που είναι εχθροί του Ισραήλ.
"Θα απαιτήσουμε  από την ηγεσία του Ισραήλ να σταματήσει να βοηθά όσους θέλουν να συντρίψουν τον αγώνα μας για την ελευθερία" δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΡΚΚ.
Μέχρι πρότινος το Ισραήλ πωλούσε μη επανδρωμένα  αεροσκάφη στην Τουρκία για να καταστείλει τη δράση των Κούρδων  ανταρτών. Μετά τη ρήξη στις σχέσεις  των δύο χωρών, καλά πληροφορημένες τουρκικές πηγές (ειδικό άρθρο του NEWS247), επισημαίνουν πως η στάση των Ισραηλινών άλλαξε άρδην και πως υποστηρίζουν ενεργά την εκστρατεία του ΡΚΚ με τελικό στόχο το διαμελισμό της Τουρκίας.
Είναι πρόδηλο, σε διπλωματικό και στρατιωτικό  επίπεδο, πως η αντιπαράθεση Τουρκίας-Ισραήλ δημιουργεί νέες ισορροπίες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, με όλους τους εμπλεκόμενους "παίκτες" (Ελλάδα, Τουρκία, Ισραήλ, Ιράν, Συρία, Κούρδοι κλπ) να επαναπροσδιορίζουν τις σχέσεις τους ή ακόμη και να αλλάζουν, με τρόπο εμφαντικό, στρατόπεδα… Το παιχνίδι μόλις άρχισε.
news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top