GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Προβληματισμένοι και ανήσυχοι εμφανίζονται οι κορυφαίοι Αμερικανοί και Νατοϊκοί αξιωματούχοι σε πάρα πολλά ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΑ-ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ και ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, από τη στάση της ΑΓΚΥΡΑΣ σε διάφορα διεθνή-Μεσανατολικά ζητήματα.

Ο υπογράφων έκανε μια έρευνα (σε καθαρά προσωπικό επίπεδο) και μίλησα με 19 ανώτατα στελέχη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ(πολλοί εκ των οποίων ήσαν και «μουδιασμένοι» στο να επεκταθούν γιατί όπως μου είπε Αμερικανός αντιναύαρχος «έχουμε στο ΝΑΤΟ πολλούς αξιωματικούς από τη σύμμαχο Τουρκία, που και οι ίδιοι προβληματίζονται…»).
Μίλησα και προ τριμήνου με Τούρκους αξιωματικούς σε δυο διεθνείς διασκέψεις για τρομοκρατία και έθεσα το θέμα της βαθιάς κρίσης των σχέσεων με το Ισραήλ και ήσαν επιφυλακτικοί. Για το πλοίο ΜΜ, και επειδή υπήρξαν 9 νεκροί συμπατριώτες τους ήσαν πιο ανοικτοί και επικριτικοί. Του Ισραήλ. Ενώ δεν φαίνονταν να έχουν οι ίδιοι κάποιες εκδικητικές τάσεις για τους Εβραίους που ζούνε στη ΤΟΥΡΚΙΑ.

Όμως φέτος μου το έλεγε και προ ημερών διπλωμάτης τους σε κοινωνική εκδήλωση ότι «έπεσε κατά 90% ο τουρισμός σε ότι αφορά Ισραηλινούς στα Τουρκικά παράλια(ΙΟΥΝΙΟΣ)».
Αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ανησυχούν για τις σχέσεις της ΑΓΚΥΡΑΣ με ΣΥΡΙΑ-ΧΑΜΑΣ-ΙΡΑΝ-ΣΟΥΔΑΝ-ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ. Επίσης για τον Αρχηγό της ΜΙΤ. Για τις Τουρκοιρανικές πυρηνικές επαφές.
Για τις δραστηριότητες Τούρκων διπλωματών στο ΛΙΒΑΝΟ. Για κάποιες επαφές με αντιδυτικούς Σομαλικούς κύκλους…/Χωρίς –λόγω θέσεων- να τοποθετηθούν ονομαστικά, μου είπαν ότι «είναι μερικοί σύμβουλοι του ΟΜΠΑΜΑ ακόμα και ο ΤΖΙΜ ΤΖΟΟΥΝΣ που εμπιστεύονται τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ».
Μου είπαν ότι «υπάρχει μια TASK FORCE από εκλεκτούς φίλους του ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ οι οποίοι έχουν προωθηθεί σε ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ σε ΧΑΡΤΟΥΜ-ΤΕΧΕΡΑΝΗ-ΤΑΥΡΙΔΑ-ΔΑΜΑΣΚΟ-ΒΗΡΥΤΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ που ενεργούν σε άλλα θέματα….». Επίσης προσπαθούν να έχουν πληροφορίες από στρατιωτικούς για το τι κάνει η ΔΥΣΗ σε Β.ΑΦΡΙΚΗ-Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ-ΚΑΥΚΑΣΟΣ-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ.
Ενδιαφέρονται και αυτό ανησυχεί πολύ το ΝΑΤΟ ότι ρωτάνε πολλά για θέματα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ του ΝΑΤΟ με άλλα κράτη-ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ-ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ κλπ. Στέλνουν αξιωματικούς και νεαρούς διπλωμάτες οι οποίοι έχουν μια αντίληψη ότι «δεν κερδίσαμε πολλά από τη ΔΥΣΗ όλα αυτά τα χρόνια για αυτό είναι ώρα να κάνουμε νέες συμμαχίες με τους γείτονες μας»
Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ έχει κάνει «παρεμβάσεις» και στις αποστολές αξιωματικών σε διάφορες θέσεις στο εξωτερικό και τι θα επιδιώκουν να πληροφορηθούν στις θέσεις που θα καταλάβουν….
Οι Αμερικανοί αναλυτές στο 80% έχουν στραφεί κατά της ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Υπάρχουν γνωστοί φίλοι αναλυτές που βλέπουν σε μερικά χρόνια να απαγκιστρώνεται η ΑΓΚΥΡΑ από το ΝΑΤΟ. Κάποιοι άλλοι μου είπαν ότι «η συμμετοχή στο G-20 και στον οργανισμό ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, αλλά και η ΤΟΥΡΚΟ-ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ άνοιξαν και άλλες πόρτες και παράθυρα στην ΑΓΚΥΡΑ».
Με τον τρόπο τους ,γνωστές έδρες ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στο εξωτερικό και ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ «αδειάζουν» την ΤΟΥΡΚΙΑ σε πολλά θέματα.
Υπάρχουν –χωρίς να προβάλλονται ή φαίνονται πολύ-περιπτώσεις συσκέψεων-συμβουλίων-συγκεντρώσεων στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ και αλλού που δεν καλούν τους Τούρκους. Τα πρόσφατα γεγονότα με το ΙΣΡΑΗΛ, οι ΙΡΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΟ-ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΕΣ επαφές στον πυρηνικό τομέα, οι Τουρκοσουδανικές επαφές για τη ΧΑΜΑΣ, κλπ έχουν ενδυναμώσει τις υποψίες, προβληματισμούς, φόβους, ανησυχίες για τις κινήσεις των Τούρκων.
2-3 μου είπαν ότι «άλλη μια επικράτηση του ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ σε εκλογές θα προκαλέσει οριστικό πάγωμα των επαφών με τους Ατλαντικούς θεσμούς». Η ΑΓΚΥΡΑ μπορεί ακόμα να διαθέτει στρατιωτική παρουσία σε ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΚΟΣΟΒΟ-ΑΝΤΕΝ αλλά έχει και άλλες σκέψεις στο μυαλό της…
Τελευταία παρατηρούνται πολλές επαφές μεταξύ των στρατιωτικών βιομηχανιών ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ. Της πυρηνικής βιομηχανίας ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΡΑΝ/ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ/ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ. Νεαροί επιστήμονες-στρατιωτικοί επιθυμούν να προχωρήσουν σε διδακτορικές και άλλες διατριβές για τις πυρηνικές επαφές ΑΓΚΥΡΑΣ-ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ. Στις ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΤΕΛΩΝ-ΠΟΛΕΜΟΥ κλπ δίδονται προς μελέτη θέματα που δεν θα δίδονταν ποτέ στο παρελθόν.
Σε πολλά διεθνή επιτελεία συγκεντρώνουν στοιχεία για αντιπυραυλική άμυνα-δορυφορικά συστήματα-ασύμμετρους πολέμους κλπ .ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ-ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ. Το έγραψα και προ καιρού , ότι υπάρχουν άτομα στο Τουρκικό πολιτικό-στρατιωτικό κατεστημένο που περνάνε Δυτικές πληροφορίες σε τρίτους, όπως σε ΙΡΑΝΟΥΣ-ΣΥΡΟΥΣ-ΛΙΒΑΝΕΖΟΥΣ κλπ. Απαιτείται εγρήγορση.
Πάντως ανώτατος Ισραηλινός στρατιωτικός μου έλεγε ότι «για πυρηνικά-κυβερνοπόλεμο κλπ, οι ΤΟΥΡΚΟΙ δεν πήρανε τίποτα από εμάς , γιατί σε τέτοια καυτά θέματα ήμασταν πάντοτε σφιγμένοι μαζί τους»

Δημοσίευση σχολίου

 
Top