GuidePedia

0


Tony Shaffer (Πρώην CIA): Σε ένα πόλεμο ΗΠΑ – Ρωσίας, η Αμερική θα άντεχε μόνο 30 ημέρες, θα ηττηθούμε - Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Ουκρανία θα χάσει Οδησσό, Nikolaev, Kharkiv και Dnepropetrovsk, ειρήνη τώρα πριν είναι αργά

(Συνεχές upd) Ενώ η ρωσική πολεμική μηχανή δουλεύει στο φουλ και 600.000 ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονται στην Ουκρανία προετοιμάζονται νυχθημερόν για την μεγάλη τους αντεπίθεση που θα σαρώσει τα πάντα… και ταυτόχρονα διαλύουν τις Ουκρανικές υποδομές… οι στρατηγοί της Ουκρανίας προειδοποιούν το μέτωπο καταρρέει…
Όμως είναι συγκλονιστική η παραδοχή σοκ αξιωματούχου της CIA ο οποίος τονίζει ότι οι ΗΠΑ σε συμβατικό πόλεμο με την Ρωσία θα ηττηθούν εντός 30 ημερών, ο αμερικανικός στρατός έχει χάσει την αίγλη του ενώ δεν διαθέτει οπλικά συστήματα…
Ο Trump ο αμερικανός υποψήφιος Πρόεδρος προειδοποιεί ότι η Αμερική πεθαίνει…
Εν τω μεταξύ στο μέτωπο η προέλαση των Ρώσων αναγνωρίζεται παντού…
Το Kupyansk είναι έτοιμο να πέσει, η πόλη Avdiivka επί της ουσίας έπεσε ενώ εδάφη χάνουν και στην κατεύθυνση Zaporizhia οι Ουκρανοί.

Οι ρώσοι διαλύουν με πυραυλικές επιθέσεις υποδομές σε Zaporizhia, Kharkiv, Kherson

Το βράδυ της 27ης Ιανουαρίου 2024, νέο κύμα ρωσικών επιδρομών έπληξε τις ουκρανικές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία.
Εκρήξεις αναφέρθηκαν στην Zaporizhia, Kharkiv, Kherson, Poltava κ.α.
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην πόλη Kremenchug στην περιοχή Poltava.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, δύο ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν το τοπικό εργοστάσιο διυλιστηρίου πετρελαίου.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τα ρωσικά χτυπήματα κοντά στο Kremenchug, αλλά δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες.
Στο Kharkiv, νέο κύμα επιδρομών φέρεται να στόχευσε βάσεις ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και ξένων μισθοφόρων, οι οποίοι επρόκειτο να μεταφερθούν στην αριστερή όχθη του ποταμού Oskol νότια του Kupyansk.
Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων, ο ουκρανικός στρατός πιθανότατα έχασε περισσότερες εφεδρικές δυνάμεις που ήταν απαραίτητες για να κλείσουν τις τρύπες στην άμυνα στην πρώτη γραμμή, όπου ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την επιτυχημένη επίθεση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το μέτωπο, στις 28 Ιανουαρίου 2024, οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του χωριού Tabaevka που βρίσκεται περίπου 23 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Kupyansk.

Προειδοποίηση Trump: Οι ΗΠΑ πεθαίνουν, η κατάσταση στα σύνορα θα μετατραπεί σε καταστροφή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πεθαίνουν εξαιτίας της κατάστασης στα σύνορα, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος Trump σε συγκέντρωση υποστηρικτών στη Νεβάδα.
«Η χώρα μας πεθαίνει.
Τα σύνορά μας είναι ανοιχτά. Αυτή είναι μια ανοιχτή πληγή.
Αυτό δεν έχει ξαναγίνει», τόνισε ο Trump.
Την ίδια στιγμή, η κατάσταση μπορεί μόνο να χειροτερέψει, προειδοποίησε ο πολιτικός.
«Περιμένουμε να συμβεί μια καταστροφή», κατέληξε o Trump

Μεταναστευτική κρίση στο Τέξας

Η Εθνοφρουρά του Τέξας έχει υψώσει έναν φράχτη από συρματοπλέγματα κοντά στα σύνορα με το Μεξικό για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.
Η κυβέρνηση του Biden το κατήγγειλε στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο διέταξε την αφαίρεση του φράχτη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Ωστόσο, οι δυνάμεις ασφαλείας της Πολιτείας απέκλεισαν την πρόσβαση σε ομοσπονδιακές περιπολίες.
Ο κυβερνήτης Abbott στο Texas, από την πλευρά της, ανακοίνωσε «εισβολή» μεταναστών και μέτρα προστασίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Τέξας θα ακολουθήσει τη δική του πολιτική, αφού οι αρχές της χώρας δεν αντιμετωπίζουν την προστασία των συνόρων.
Η Πολιτεία έχει ήδη νόμο που του επιτρέπει να συλλαμβάνει, να διώκει και να φυλακίζει όσους είναι ύποπτοι για παράνομη διέλευση των συνόρων, καθώς και να τους απελαύνει από τη χώρα με δικαστική απόφαση.
Η Ουάσιγκτον χαρακτηρίζει τις ενέργειες των αρχών του Τέξας αντισυνταγματικές και τις μεθόδους υπερβολικές.
Τις ενέργειες του Abbott υποστήριξαν οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες 25 αμερικανικών πολιτειών, εκδίδοντας μια δήλωση στην οποία κατηγόρησαν τον Biden για απροθυμία να καταπολεμήσει την παράνομη μετανάστευση.
Oι επικεφαλής της Οκλαχόμα και Φλόριντα ανακοίνωσαν την ετοιμότητά τους να στείλουν την Εθνική Φρουρά στο Τέξας. Επιπλέον, ο Trump υποστήριξε τις αποφάσεις του Abbott.

Tony Shaffer (Πρώην CIA): Σε ένα πόλεμο ΗΠΑ – Ρωσίας, η Αμερική θα άντεχε μόνο 30 ημέρες, θα ηττηθούμε

Η απόφαση να σταλούν προμήθειες όπλων στην Ουκρανία έχουν αλλάξει πλήρως τα δεδομένα στον αμερικανικό στρατό, τα αποθέματα των Ηνωμένων Πολιτειών επαρκούν μόνο για έναν μήνα πλήρους στρατιωτικής σύγκρουσης, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Tony Shaffer.
«Εμείς οι ΗΠΑ έχουμε περίπου 30 ημέρες προμήθειες για πυρομαχικά, καύσιμα και άλλα συστήματα που είναι απαραίτητα για μια σύγκρουση με έναν αντίπαλο παρόμοιας ισχύος όπως η Ρωσία», σημείωσε ο Tony Shaffer.
Σύμφωνα με τον Shaffer, σχεδόν δύο χρόνια παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία οδήγησαν στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν χρόνο να αναπληρώσουν τα οπλοστάσια για τις δικές τους ανάγκες.
Ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών προειδοποίησε ότι η Αμερική έχει αφήσει όλους τους στρατιωτικούς κλάδους της, εκτός από τη Διαστημική Δύναμη, χωρίς επαρκή εφόδια.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν εξελίσσεται θετικά για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση, ενώ η μεταφορά όπλων απλά γίνονται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Ουκρανία θα χάσει Οδησσό, Nikolaev, Kharkiv και Dnepropetrovsk, ειρήνη τώρα πριν είναι αργά

Η Ουκρανία θα χάσει τον έλεγχο σε τέσσερις ακόμη πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Οδησσού και του Kharkiv, δήλωσε ο Scott Ritter πρώην αξιωματικός των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
Οι Ουκρανικές πόλεις Οδησσός, Nikolaev, Kharkiv και Dnepropetrovsk οι οποίες βρίσκονται έξω από τις ήδη υπάρχουσες περιοχές του Donbass και των Ρωσόφονων, πιθανότατα θα γίνουν επίσης μέρος της Ρωσίας» προειδοποίησε ο Scott Ritter
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, εάν η Ουκρανία και η συλλογική Δύση συνεχίσουν να επιμένουν να μην διαπραγματεύονται, τότε η Ρωσία θα εκτελέσει όλα τα καθήκοντα ειδικής επιχείρησης με τη βοήθεια πρόσθετης στρατιωτικής δύναμης.
Ο Scott Ritter τόνισε ότι αν χρειαστεί, τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν να φτάσουν στα πολωνικά σύνορα.
Παράλληλα, ο Scott Ritter πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν πλέον τις τελευταίες τους εφεδρείες, οι οποίες σύντομα θα τελειώσουν εντελώς.
«Αυτό θα είναι καταστροφή για τους Ουκρανούς, γιατί είναι ήδη σαφές ότι έχουν χάσει», κατέληξε ο Scott Ritter.
Μετά τη μεγάλη αποτυχία της ουκρανικής θερινής αντεπίθεσης, τα ρωσικά στρατεύματα πέτυχαν σημαντικές νίκες στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top