GuidePedia

0

”Οι Ρώσοι πολεμούν με τα άρματα μας τώρα;” Μετά την Συρία και το στραπάτσο των τουρκικών Leopard σειρά πήρε η Ουκρανία και τα ρωσικά αντιαρματικά.

Το θέμα την κατάσχεσης γερμανικής κατασκευής Leopard-2A4 έχει προκαλέσει σάλο στα γερμανικά ΜΜΕ, μετά το γνωστό φιάσκο των τουρκικών παρόμοιων αρμάτων μάχης στην Συρία.

“Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι κατέλαβαν ένα γερμανικό άρμα μάχης Leopard=2Α4. Τα στρατεύματα του Πούτιν χρησιμοποιούν τώρα το γερμανικό άρμα μάχης εναντίον της Ουκρανίας; Ερευνούν το δικό μας άρμα μάχης για να αντιγράψουν τη σύγχρονη τεχνολογία του;”, γράφει η εφημερίδα bild.

Την ίδια στιγμή γερμανικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι η Ουκρανία πιθανότατα υφίσταται τις μεγαλύτερες απώλειες στην αντεπίθεσή της στη Ζαπορίζια.

Τα βίντεο δείχνουν γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης που καταστράφηκαν και αιχμαλωτίστηκαν από τη Ρωσία.

Η ρωσική πηγή πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή. Ωστόσο, προφανώς παρέχει αυθεντικό υλικό εικόνας απευθείας από τις πρώτες γραμμές του πολέμου στην Ουκρανία.

Ένα από αυτά τα πολεμικά σημεία βρίσκεται επί του παρόντος κοντά στο Τόμκακ στην Ζαπορίζιε, η οποία βρίσκεται κάτω σε έντονα πυρά μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και του ρωσικού στρατού.

Το Κίεβο φαίνεται να έχει σοβαρές απώλειες σε δυτικά άρματα μάχης ενώ πολλά βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο Twitter δείχνουν πώς ο ουκρανικός στρατός έχει απολέσει τουλάχιστον ένα σύγχρονο γερμανικής κατασκευής Leopard 2-A6 και τουλάχιστον πέντε αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Bradley, δύο ή τρία τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού MaxxPro των ΗΠΑ και ένα άρμα εκκαθάρισης ναρκών σοβιετικής σχεδίασης.

Προφανώς, οι ουκρανικές δυνάμεις έρχονται αντιμέτωπες με τέσσερα μεγάλα προβλήματα καθώς προχωρούν στις τεράστιες πεδιάδες μεταξύ των μεγάλων πόλεων Ζαπορίζια, Ντόνετσκ στο Ντονμπάς και Μελιτόπολη στην Αζοφική Θάλασσα, αφού υφίστανται βαρύτερες απώλειες.

Σχέδιο περικύκλωσης του ρωσικού στρατού στην Ζαπορίζια.

Οι κινήσεις των Ουκρανών κατά την επίθεση, δείχνουν ότι ο στόχος τους εκεί είναι πιθανώς να περικυκλώσουν τα ρωσικά στρατεύματα στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια (NPP) και να τον επαναφέρουν υπό τον έλεγχο τους.

Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο, είναι τα μεγάλης κλίμακας ρωσικά ναρκοπέδια. Στην περίπτωση που περιγράφεται, οι Ουκρανοί οδήγησαν τα άρματα τους ακριβώς σε ένα από αυτά τα ναρκοπέδια.

Στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή από τα στρατιωτικά οχήματα που τους προμήθευσε η Δύση και απλώς τα άφησαν εκεί που ήταν.

Κίνδυνος να υποστούν οι Ουκρανοί ότι οι Τούρκοι στην Συρία με τα Leopard-2 Α4

Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι όταν εξαπέλυσαν την γνωστή επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη είχαν πολύ άσχημα αποτελέσματα με τα άρματα αυτού του τύπου, αφού οι Τζιχαντιστές είχαν βρει τον τρόπο να τους τινάζουν στον αέρα με αντιαρματικά, και αυτό ακριβώς φοβούνται και οι Γερμανοί για την Ουκρανία.

Τα τουρκικά άρματα μάχης Leopard-2A4 στην Συρία, «άναβαν σαν λαμπάδα» στο άψε σβήσε από τους ρωσικούς αντιαρματικούς πυραύλους kornet των τζιχαντιστών.

Η «αχίλλειος πτέρνα» του Leopard-2A4 αποδείχθηκε ότι ήταν το πλάι και η πίσω πλευρά του άρματος…..στα οποία με την κρούση ρωσικού αντιαρματικού πυραύλου «λαμπάδιαζε» το άρμα αμέσως σκοτώνοντας το προσωπικό στο πύργο μάχης σχεδόν αμέσως.

Μέχρι σήμερα αυτός ο τύπος αρμάτων μάχης θεωρούνταν ένας από εκ των καλυτέρων αρμάτων μάχης μάχης και ο καλύτερος τύπος άρματος σε πολλές Ένοπλες Δυνάμεις.
Οι ΗΠΑ θέλουν ο ουκρανικός στρατός να έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στα άρματα μάχης Abrams μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Το Πεντάγωνο αναμένει ότι ο ουκρανικός στρατός θα ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα στα άρματα μάχης Abrams μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Το CBS News ανέφερε αυτήν την είδηση επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Το τέλος της εκπαίδευσης θα συμπέσει περίπου με την αναμενόμενη παράδοση 31 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες το φθινόπωρο.

Οι Ουκρανοί εκπαιδεύονται αυτή τη στιγμή σε ειδικά εξοπλισμένα άρματα μάχης στη Γερμανία και τα Abrams που είχε υποσχεθεί η αμερικανική κυβέρνηση εκσυγχρονίζονται.

Σύμφωνα με δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού Ευρώπης και Αφρικής, 200 Ουκρανοί περνούν αυτήν τη στιγμή την τρίτη εβδομάδα του προγράμματος εκπαίδευσης 12 εβδομάδων.

Αυτή τη στιγμή εργάζονται σε ατομικές δεξιότητες και θα προχωρήσουν σε ομαδική εκπαίδευση ως μέρος διαφόρων μονάδων, με αποκορύφωμα τις ασκήσεις σε επίπεδο Eπιλαρχίας.

Ένας από τους Αμερικανούς αξιωματικούς είπε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν την έναρξη της αντεπίθεσης της Ουκρανίας καθώς μερικές από τις ταξιαρχίες που εκπαιδεύονται στις ΗΠΑ εισέρχονται στη μάχη.

Η χρήση δυτικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία είναι κομβικής σημασίας, για την επίτευξη των σχεδίων Κιέβου/ΝΑΤΟ, καθώς από την άλλη πλευρά οι Ρώσοι επιδιώκουν να καταστρέψουν αυτόν τον εξοπλισμό, αλλά και να τον κατάσχουν για να τον αντιγράψουν στην συνέχεια. 

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top