GuidePedia

0



Συνέντευξη στην Ιωάννα Ηλιάδη

Προτάσεις για τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα και πώς οι βουλευτές από τα λόγια μπορούν να περάσουν σε έργα, καταθέτει μιλώντας στο Armyvoice.gr ο πρώην ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα ο άλλος δρόμος», Νότης Μαριάς.

Ο κ. Μαριάς, μιλώντας στην δημοιογράφο Ιωάννα Ηλιάδη, σημειώνει:

Εμείς έχουμε δικαίωμα να ανακηρύξουμε ΑΟΖ. Η ανακήρυξη είναι διαφορετική από την οριοθέτηση. Είναι μονομερές, ασκείται αυτοτελώς και δεν εξαρτάται από κανένα. Ωστόσο δεν το έχουμε κάνει.

Τον Οκτώβριο του 2012 είχα προτείνει να γίνει η ανακήρυξη της ΑΟΖ. Οι Τούρκοι βλέποντας την ελληνική αδράνεια προχωρούν σε ενέργειες σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στον καθορισμό της ΑΟΖ.
Οι διμερείς αμυντικές συμφωνίες θα έπρεπε να περιέχουν και ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής. Οφείλουμε σε χώρες με τις οποίες συνομιλούμε για την προμήθεια φρεγατών, θα πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει κάτι τέτοιο πριν προχωρήσουμε.

Το θέμα το είχα θέσει στον Πρόεδρο Μακρόν και δεν ήταν αρνητικός. Αναφορικά με την συμφωνία με τις ΗΠΑ, παραχωρήσαμε τη Σούδα, δώσαμε διευκολύνσεις στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και δεν πήραμε τίποτε. Πήραμε μόνο μια δήλωση του κ. Πομπέο.

Θα έπρεπε να έχουμε υπογράψει ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής με τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη κάνει κάτι τέτοιο με άλλες χώρες.

Καλές οι συνεργασίες με άλλες χώρες, αλλά όταν θα φθάσει η κρίσιμη στιγμή μήπως θα τους ψάχνουμε και δεν θα τους βρίσκουμε στο τηλέφωνο;

πηγή




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top