GuidePedia

0

Η τουρκική κυβέρνηση, μετά από τη διατύπωση αρχικής ευφορίας, εμφανίζεται και πάλι δυσαρεστημένη από τις πληροφορίες που τους παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναφορικά με την αποστολή οπλισμού στους Κούρδους της Συρίας από το αμερικανικό Πεντάγωνο!

Η Τουρκία λέει τώρα ότι δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις της Ουάσιγκτον για τη στρατιωτική υποστήριξη στο κουρδικό YPG και ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιθυμεί να έχει το συντομότερο τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ!

Επανερχόμενοι στην αρχική ανελαστικής τους θέση, οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως από τη στιγμή που η απειλή από το ISIS ελαχιστοποιείται, οποιαδήποτε συνεργασία του Πεντάγωνο με το YPG είναι λανθασμένη.

Εν ολίγοις, θέλουν να υπαγορεύσουν 100% πολιτική στους Αμερικανούς, λέγοντας επί της ουσίας ότι δεν πείθονται από τον «προσωρινό χαρακτήρα» ης συνεργασίας…

Οι Τούρκοι διαμαρτύρονται ότι και τα στοιχεία που δίνουν οι ΗΠΑ για τον οπλισμό που παρέχουν στους Κούρδους είναι ανεπαρκή, ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες και μεγαλύτερη σαφήνεια. Δεν είναι θέμα «διαφάνειας», προσθέτουν, αλλά το γεγονός ότι οι Κούρδοι αποτελούν απειλή εθνικής ασφαλείας για την Τουρκία.

Οι Αμερικανοί λένε στους Τούρκους ότι τα όπλα που στέλνονται στην περιοχή είναι για τους 500 Αμερικανούς στρατιωτικούς που βρίσκονται στο έδαφος, με την Άγκυρα να αντιτείνει ότι ο οπλισμός είναι δυσανάλογα μεγάλος για τον συγκεκριμένο αριθμό στρατευμάτων.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top