GuidePedia

0


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όποιος ανοίγει τον λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα.

Δηλ. μόνο τους Έλληνες θα οδηγούσαν σε αυτοκτονία οι μνημονιακοί δυνάστες;

Μήπως η χαριστική βολή που ήθελαν να δώσουν στην Ελλάδα κλείνοντας τα σύνορα στους εξαθλιωμένους πρόσφυγες βρήκε τους Ευρωπαίους στο ¨δόξα πατρί¨;

Ήταν σίγουροι για περιφανή νίκη στις Βρυξέλες και τελικά νίκησε το σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

Οι προσπάθειες να διαχειριστούν την κρίση-κρισάρα ήδη προσκρούουν σε τεντωμένα νεύρα.

¨Σουλτς: Η Βρετανία να καταθέσει αίτηση εξόδου από την ΕΕ μέχρι την Τρίτη.

Οι προετοιμασίες εξόδου των Βρετανών από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ξεκινήσει, αλλά η Μ. Βρετανία δεν έχει καταθέσει ακόμα την προβλεπόμενη αίτηση.

Δεν θέλουν στην κυριολεξία να βλέπουν τους Εγγλέζους μπροστά τους γιατί ουσιαστικά άλλαξαν και αποδυνάμωσαν την γεωστρατηγική ρότα του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος να κτίσει δικό του στρατό ικανό να αντιμετωπίσει τις σημερινές προκλήσεις είτε αυτές ήταν η τρομοκρατία, η ρωσική πίεση εξ ανατολών, οι επερχόμενες κοινωνικές αναταραχές είτε ήταν οι ολοένα διογκούμενες παράνομες μεταναστευτικές ροές.

Το Brexit τους πήρε την ¨μπουκιά μέσα από τον στόμα¨ να φτιάξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και το Γερμανικό όνειρο να γίνει πραγματικότητα μετά τον 2ον Παγκόσμιο Πόλεμο.

Λίγες ημέρες πριν το Brexit η επικαιρότητα κατέγραφε κινήσεις πάνω στο θέμα του Ευρω-στρατού.

¨Τονίζεται ότι η Ευρωπαία επίτροπος Federica Mogherini, υπεύθυνη για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, έχει καθυστερήσει την αναγγελία της νέας ευρωπαϊκής παγκόσμιας στρατηγικής ( Λευκή Βίβλο) για μετά την ψηφοφορία της 23ης Ιουνίου, φοβούμενη ότι το περιεχόμενό της θα μπορούσε να οδηγήσει ταχύτερα σε ένα Brexit.

Το άκρως απόρρητο έγγραφο των 20 σελίδων, που είναι ένα χρόνο στα σκαριά, θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο της ΕΕ στις 28 Ιουνίου και αναμένεται να περιλαμβάνει μέτρα για την επιτάχυνση της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού στρατού, μεταφέροντας περισσότερες εξουσίες των εθνικών κρατών στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής υπό τον έλεγχο των Βρυξελλών.

Έχει ένα πέπλο τεράστιας μυστικότητας με το προσχέδιο να φυλάσσεται σε ένα ειδικό δωμάτιο και τον έχουν δει μόνο οι πρέσβεις, οι οποίοι πρέπει να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα πριν εισέλθουν στο εσωτερικό του δωματίου που φυλάσσεται , ενώ επιτρέπεται να ληφθούν μόνο ελάχιστες χειρόγραφες σημειώσεις.

Ορισμένες από αυτές τις σημειώσεις που διέρρευσαν στον Τύπο, αναφέρουν ότι η ευρωπαϊκή στρατηγική θα περιλαμβάνει την δέσμευση για τη δημιουργία ενός μόνιμου στρατιωτικού αρχηγείου της ΕΕ με τις σχετικές λειτουργικές δομές.

Το γεγονός αυτό ήρθε στην επιφάνεια εξ αιτίας του επικείμενου δημοψηφίσματος στην Μεγ. Βρετανία.

¨Η Βρετανία είναι εντελώς ανίκανη να σταματήσει την δημιουργία του ευρωστρατού, λόγω του γερμανικού σχεδίου της ΕΕ , η οποία υπερισχύει των τακτικά εκλεγμένων κυβερνήσεων , προειδοποιεί το γραφείου του υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο.

Ο James Duddridge δήλωσε στην εφημερίδα Express.co.uk ότι είναι «μη ρεαλιστικό » για τον David Cameron να διεκδικήσει το Ηνωμένο Βασίλειο κάποιο ρόλο σε μια στρατιωτική δύναμη της ΕΕ, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες είναι συχνά ενάντια στα συμφέροντα της Βρετανίας σε πολλά θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Έτσι οι Βρετανοί είναι αναγκασμένοι να «αλλάξουν » τις φιλοδοξίες τους στην παγκόσμια σκηνή «ξανά και ξανά» για να ταιριάξουν αυτές τις ανάγκες με εκείνες των 28 χωρών μελών , οι οποίες είναι «κάτω» από το έλεγχο του Βερολίνου .

Σήμερα μετά το Brexit τρέχουν και δεν φτάνουν.

¨Μετά από το Brexit, οι Ευρωπαίοι θυμήθηκαν ξανά ότι πρέπει να φτιάξουν ευρωπαϊκό στρατό. Το θέμα έρχεται και επανέρχεται αλλά πάντα σε επίπεδο δηλώσεων. Στην πράξη ελάχιστα έχει προχωρήσει.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Έλμαρ Μπροκ καλεί να δημιουργηθεί κοινό στρατιωτικό αρχηγείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι ευρωπαϊκός στρατός, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Χρειαζόμαστε ένα κοινό αρχηγείο και μια συμμαχία των προθύμων, βάσει της μόνιμης διαρθρωτικής συνεργασίας όπως αυτή ορίζεται στις Συνθήκες της ΕΕ. Από μια τέτοια δομή θα μπορούσε να προκύψει τελικά ένας ευρωπαϊκός στρατός», δηλώνει ο Μπροκ στην κυριακάτικη έκδοση της Βελτ.

Για τον Μπροκ, μια κοινή στρατιωτική διοίκηση θα βοηθήσει την ΕΕ να ενισχύσει τον ρόλο της όσον αφορά την πολιτική ασφαλείας και άμυνας και να αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες εκτίμησε ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα μπορούσε να φέρει ξανά στο προσκήνιο την ιδέα της δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού.¨

Τον περασμένο Αύγουστο τα ματάκια της μνημονιακής Ελλάδος έβλεπαν το Αιγαίο να βουλιάζει από προσφυγική δυστυχία και εξαθλίωση και ταυτοχρόνως ζούσε την παράδοξη αδιαφορία και υποκρισία των εταίρων της.

Τότε ένας ασκητής υπερήλικας Ιερομόναχος μας διαμήνυσε μαζί με άλλα για την πατρίδα μας:

¨Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ¨

Και αρθρογραφήσαμε στις 26 Αυγούστου του 2015.

– Παιδί μου γράψε για να μάθει ο κόσμος σε τι μέρες βιώνει.

Εννοώντας ο σεβαστός Γέροντας τους τζιχαντιστές που πέρασαν δια μέσου της Ελλάδος στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας το ανθρώπινο ποτάμι της προσφυγικής εξαθλίωσης και του πόνου σαν δούρειο ίππο .

13 Νοεμβρίου στο Παρίσι- 22 Μαρτίου στις Βρυξέλλες- ΑΥΡΙΟ πού ;

Μήπως με το Brexit και τα επερχόμενα πιθανά αδιέξοδα επαληθευθεί η ¨αυτοκτονία της Ευρώπης¨;πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου