GuidePedia

0
Πολιτικές περιπέτειες ανμένεται να ζήσει η Ελλάδα, καθώς οι ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό θα είναι μαζικές, εγείροντας σοβαρότατα ερωτήματα για το τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση κατά την οποία έρθοει στην εξουσία συνασπισμός κομμάτων που αποφασίσει να τα τινάξει όλα στον αέρα…
Σε δημοσκόπηση της Public Issue που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, το ΠΑΣΟΚ κατατάσσεται… πέμπτο κόμμα, ενώ η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τη Δημοκρατική Aριστερά είναι 9,5 μονάδες. Σύμφωνα με τα ευρήματα, προκύπτει διαρκής φθορά των μνημονιακών κομμάτων και εννεακομματική Βουλή, χωρίς αυτοδυναμία, με το νέο κόμμα του Πάνου Καμμένου να καταγράφει 6,5%, πλαγιοκοπώντας τη Νέα Δημοκρατία.
Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων η ΝΔ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 25%, η ΔΗΜΑΡ τη δεύτερη με 15,5%, την τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 11,5%, πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 11%, 6,5% παίρνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, 4% ο ΛΑΟΣ, 3,5% οι Οικολόγοι, 3% η Χρυσή Αυγή, 2% η ΔΗΣΥ, 1% το ΑΝΤΑΡΣΥΑ και 5% παίρνουν τα λοιπά κόμματα.
Τα ποσοστά αποχής μειώνονται σταθερά από το 32,5% τον Ιανουάριο του 2012 στο 25,5% τον Μάρτιο. Σε ό,τι αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει αρνητική γνώμη κατά 63% (έναντι 35% θετική), το ΚΚΕ 70% αρνητική γνώμη (έναντι 28% θετική), η ΝΔ 73% αρνητική (έναντι 17%), ο ΛΑΟΣ 80% (έναντι 17% θετική) και το ΠΑΣΟΚ 85% αρνητική γνώμη (έναντι 13% θετική).

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top