GuidePedia

0

Αναβολή επ’ αόριστον λαμβάνουν οι κοινές εργασίες του ανωτάτου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Δελαβέκουρα.
Ο Γ. Δελαβέκουρας αφού σημείωσε πως οι συγκεκριμένες δράσεις θεωρούνται από την Αθήνα «πολύ χρήσιμα εργαλεία για την ενίσχυση της συνεργασίας» των δύο χωρών, ανέφερε πως οι εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο, και ο «προγραμματισμός» της σημερινής κυβέρνησης δεν επιτρέπει την διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Έτσι, για την ώρα «δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» για το πότε ακριβώς η ελληνική και η τουρκική κυβέρνηση θα συνέλθουν σε ένα κοινό σώμα ώστε να προωθήσουν όλα αυτά που η προηγούμενη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είχε συμφωνήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είναι φυσικό η συγκεκριμένη αναβολή μίας αρχικώς προγραμματισμένης συνάντησης κορυφής, γι’ αυτό τον μήνα εγείρει ζητήματα. Η ελληνική κυβέρνηση που άρχει αυτή τη στιγμή, λειτουργεί μόνο για το θέμα της ολοκλήρωσης της δανειακής σύμβασης και του PSI. Ακόμα κι εάν υποθέσουμε πως οι εταίροι δεν θα ήθελαν να εμπλακούν ούτε να δεσμευτούν αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, είναι δυνατόν την στιγμή που ολόκληρη η Ανατολική Μεσόγειος μυρίζει «μπαρούτι» να μην λειτουργήσουμε αποφασιστικά και στον τομέα των εθνικών θεμάτων;
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως σε οικονομικό επίπεδο, όλα μπορούν να αναστραφούν σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, σε εθνικό επίπεδο όμως, κάθε ήττα μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα δεκαετιών αν όχι αιώνων. Κατά συνέπεια, εάν η σύγκλιση του κοινού υπουργικού συμβουλίου θα δημιουργούσε στην Ελλάδα νέες «επικοινωνιακού χαρακτήρα» δεσμεύσεις, αφού επί της ουσίας η τουρκική πολιτική παραμένει αναλλοίωτη, καλώς αναβλήθηκε.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top