GuidePedia

0
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Aσαντ μπορεί να ισχυρίζεται πως δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το μακελειό των τελευταίων δέκα μηνών στη Συρία, ωστόσο οι μικροί διαδηλωτές της φωτογραφίας μάλλον έχουν διαφορ

Δεν σκοτώνουμε τους πολίτες μας. Καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν σκοτώνει τους πολίτες της, εκτός εάν αυτή διοικείται από κάποιον τρελό, τόνισε ο Σύρος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο ABC

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Aσαντ μπορεί να ισχυρίζεται πως δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το μακελειό των τελευταίων δέκα μηνών στη Συρία, ωστόσο οι μικροί διαδηλωτές της φωτογραφίας μάλλον έχουν διαφορετική άποψη. Γι’ αυτό και ζητούν τον... απαγχονισμό του«Ο πόλεμος είναι ειρήνη, η ελευθερία είναι σκλαβιά, η άγνοια είναι δύναμη» και ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ δεν έχει καμία σχέση με το αιματοκύλισμα που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους δέκα μήνες στη Συρία.
Παίρνοντας την οργουελικού τύπου γλώσσα (στο πλαίσιο της οποίας ο ομιλών εξουσιαστής διαστρέφει πλήρως το νόημα των λέξεων) και οδηγώντας τη σε νέα επίπεδα, ο Ασαντ διακήρυξε χθες πως... δεν έχει βλάψει ούτε μύγα.

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Σύρος πρόεδρος παρουσιάστηκε όχι ως απολυταρχικός ηγέτης που απαντά σε όσους τον αμφισβητούν με σφαίρες και καταστολή, αλλά ως αθώα περιστερά αποφασισμένη να αναιρέσει πλήρως την πραγματικότητα (τα όσα ακούμε και διαβάζουμε για την ταραχώδη κατάσταση στη Συρία). Προκλητικός και θρασύς, ο Ασαντ δήλωσε πως δεν έχει διατάξει ούτε τη θανάτωση διαδηλωτών ούτε τη βίαιη καταστολή των αντικαθεστωτικών διαμαρτυριών που ταλανίζουν τη χώρα του από τον Μάρτιο.
Επιπλέον, αμφισβήτησε τον απολογισμό του «αναξιόπιστου» ΟΗΕ που ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων της εξέγερσης σε τουλάχιστον 4.000 και υποστήριξε πως οι περισσότεροι από τους νεκρούς των τελευταίων μηνών (συγκεκριμένα, οι 1.100) δεν είναι αντικαθεστωτικοί αλλά αντιθέτως, υποστηρικτές του καθεστώτος (στρατιώτες και αστυνομικοί) που δολοφονήθηκαν από «συμμορίες ενόπλων» (οι οποίοι έχουν παρεισφρήσει στις τάξεις των ειρηνικών διαδηλωτών) και τρομοκρατών φιλικά προσκείμενων στην Αλ Κάιντα, καθώς και σε «ξένους συνωμότες».
Ως αθώα περιστερά εμφανίστηκε στη συνέντευξή του στο ΑΒC ο Σύρος πρόεδρος Ασαντ
Ως αθώα περιστερά εμφανίστηκε στη συνέντευξή του στο ΑΒC ο Σύρος πρόεδρος Ασαντ
«Εκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να προστατεύσω τον λαό, οπότε δεν μπορώ να νιώσω ένοχος... Νιώθω άσχημα για τις ζωές που χάθηκαν αλλά δεν μπορώ να νιώσω ένοχος γιατί δεν σκότωσα κανέναν... Δεν σκοτώνουμε τους πολίτες μας... Καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν σκοτώνει τους πολίτες της, εκτός εάν αυτή διοικείται από κάποιον τρελό», δήλωσε ο Ασαντ, ο οποίος τρελός μπορεί να μην είναι, αλλά οπωσδήποτε πουλάει τρέλα και μάλιστα δίχως ίχνος ντροπής, ειδικά όταν υποστηρίζει πως οι καθεστωτικές δυνάμεις καταστολής δεν του ανήκουν.
«Είμαι πρόεδρος, δεν μου ανήκει η χώρα και επομένως δεν είναι δικές μου οι δυνάμεις», σημείωσε ο Σύρος, ο οποίος το μόνο που παραδέχθηκε είναι πως «έχουν γίνει μερικά λάθη από μεμονωμένους αξιωματούχους», οι οποίοι μάλιστα έχουν ήδη τιμωρηθεί από το κράτος για τα σφάλματά τους.
Κι όλα αυτά ενώ ο ΟΗΕ κατηγορεί το συριακό καθεστώς για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και οι αντικαθεστωτικοί καταγγέλλουν πως μόνο τις τελευταίες ημέρες (από την Κυριακή και μετά) περίπου 80 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί στην πόλη Χομς από παρακρατικές συμμορίες Αλαουιτών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top