GuidePedia

0

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ άδειασε την εκπρόσωπό της, Βικτόρια Νούλαντ, αλλά και τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, μέσω διευκρινήσεων που παραχώρησε για το ζήτημα των γεωτρήσεων στην Κύπρο.
Υπενθυμίζουμε ότι η Βικτόρια Νούλαν είχε βρει «ενδιαφέρουσα» την πρόταση για διαμεσολάβηση του ΟΗΕ, αναφορικά με το ζήτημα της διανομής των εσόδων από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κατεχομένων!

Με σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, παραγκωνίζοντας την Β. Νούλαντ, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ξεκαθάρισε ότι η πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει, παραπέμποντας σε δήλωση που έκανε Αμερικανός επίσημος μετά τη συνάντηση της Χ. Κλίντον με τον Α. Νταβούτογλου. Στην τότε ανακοίνωση είχε δηλωθεί ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να διεξάγει έρευνες για υδρογονάνθρακες και δεν πιστεύουν ότι αυτό θα υπονομεύσει ή θα επιδράσεις στις συνομιλίες.
Όπως αναφέρει και η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», οι εξηγήσεις δόθηκαν έπειτα από τα διαβήματα του πρέσβη της Κύπρου στην αμερικανική πρωτεύουσα, Παύλου Αναστασιάδη, ζητώντας εξηγήσεις για τις δηλώσεις της Β. Νούλαντ. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν τον πρέσβη ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκτελεί έρευνες στην ΑΟΖ της.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top