GuidePedia

0

Εκτιμούμε πως αξίζει να σταθούμε σε σχόλιο του πρώην υφυπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Paul Craig Roberts. Ο Αμερικανός αξιωματούχος, δίχως να ωραιοποιεί το λόγο του, σε πρόσφατες δηλώσεις προβαίνει σε σκληρή για τις ΗΠΑ αυτοκριτική και υποστηρίζει πως υπάρχει γενικευμένο δημοκρατικό έλλειμμα στη Δύση. Οι δηλώσεις του Paul Craig Roberts (σε μετάφραση και ανάρτηση Antinews) εκτιμούμε πως μπορούν να συγκροτήσουν βάση για ευρύτερο προβληματισμό, σχετικά με τα όρια της πραγματικής και ουσιαστικής δημοκρατίας.
Ο Paul Craig Roberts υποστηρίζει πως ''..η Δύση περηφανεύεται πως αποτελεί το πρότυπο του κόσμου, και πως έχει αληθινή δημοκρατία. Πουθενά όμως δεν βλέπει κανείς δημοκρατικές εξελίξεις. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ιρλανδία, ούτε στη Βρετανία, ούτε εδώ (στις ΗΠΑ). Το αποτέλεσμα παντού είναι να τιμωρούνται οι αθώοι, και να ανταμείβονται οι ένοχοι, αφού δεν υπάρχει δημοκρατία, παρά μόνο ολιγαρχίες''.
Στη συνέχεια δηλώνει πως ''...για αυτό βγαίνουν οι Έλληνες στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι, και τέτοια θα βλέπουμε παντού πλέον στο δυτικό κόσμο. Μερικά από τα μικρά ευρωπαϊκά κράτη διοικούνται κατ' ουσίαν από τη Wall Street. Η Κίνα έχει μάλλον περισσότερη δημοκρατία από τη Δύση''.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος προβαίνει στη διαπίστωση ενός οξύμωρου σχήματος: ''Έχουμε να κάνουμε με μια περίεργη περίπτωση. Διότι, σε ολόκληρη τη Δύση, λέμε και νομίζουμε πως έχουμε δημοκρατία. Περηφανευόμαστε για αυτό. Και από την άλλη δαιμονοποιούμε κράτη όπως την Κίνα. Ή πάλι μιλάμε για μαφιόζικο κράτος στη Ρωσία.
Αλλά, αλήθεια, που είναι η δική μας η δημοκρατία'';
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top