GuidePedia

0


του Σάββα Ιακωβίδη *
Γιατί όλοι εξανέστησαν με τις δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ότι προτιμά έναν αριστερό Τουρκοκύπριο, για Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά έναν δεξιό Ελληνοκύπριο; Φαίνεται ότι δεν παρακολουθούν τις θέσεις του ΑΚΕΛ. Ο Άντρος Κυπριανού, με τις δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό του «Πολίτη», επιβεβαίωσε τη διαχρονική συνέπεια του κόμματός του σε αναλλοίωτες διακηρύξεις. Τι είναι το ΑΚΕΛ; Είναι ένα κομμουνιστικό κόμμα, που επιμένει ακόμα να θητεύει στο μαρξισμό-λενινισμό. Οι ΑΚΕΛικοί, εξ απαλών ονύχων, εμποτίζονται μεταξύ πολλών άλλων, πρώτον, με τις διεθνιστικές ιδέες.
Δεύτερον, τους υποβάλλουν ότι είναι Κύπριοι, τελεία. Γι’ αυτό ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ είπε: «Δεν θα ήθελα να έχω έναν δεξιό Ελληνοκύπριο για Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα προτιμούσα να έχω έναν αριστερό Τ/κύπριο». Και εξήγησε: Οι πολιτικές που θα ακολουθήσει ένας αριστερός Τ/κύπριος είναι πιο κοντά στις πολιτικές, που ο ίδιος θα ήθελε να ακολουθηθούν. Έστω και αν το ΑΚΕΛ στήριξε δεξιούς ή κεντροδεξιούς Προέδρους -Μακάριος, Κυπριανού, Τάσσος- ουδέποτε απέκρυψε τις αριστερές καταβολές του ούτε τη διεθνιστική φιλοσοφία του.
Το ΑΚΕΛ είναι συνεπές στις θέσεις του. Γι’ αυτό ανέκαθεν πάλεψε για συνεργασία με τους Τ/κ, τους οποίους, ακόμα και λίγους μήνες μετά την τουρκική εισβολή, αποκαλούσε αδελφούς του, ενώπιον του οργισμένου Μακαρίου. Πιστεύει στην επαναπροσέγγιση. Θεωρεί τους Τ/κ ως παιδιά της ίδιας πατρίδας, έστω και αν προχθές ο κατοχικός Έρογλου παραδέχθηκε ότι οι Τ/κ είναι επήλυδες, δηλ. απόγονοι των εισβολικών τουρκικών στρατευμάτων, που κατέλαβαν την Κύπρο το 1571. Το ΑΚΕΛ, παρά τις φραστικές τοποθετήσεις του, ουδέποτε ανέχθηκε κάθε τι το ελληνικό. Θυμηθείτε: Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε καθυβρίσει την Ελλάδα ως «ξιπετσιμένον κουρκουτάν». Ομολόγησε δημόσια ότι κομμουνιστής γεννήθηκε και κομμουνιστής θα πεθάνει. Και εξομολογήθηκε στον Άσαντ της Συρίας ότι οι Έλληνες της Κύπρου είναι πιο κοντά στους Σύριους παρά στους Έλληνες.
Ο Δ. Χριστόφιας μίλησε για εισβολή της Ελλάδας στην Κύπρο. Προτιμούσε τον κατοχικό Ταλάτ επειδή, τάχα, ήταν ιδεολογικά συγγενείς και… σύντροφος. Ανέκαθεν το ΑΚΕΛ ενισχύει παντοιοτρόπως το Τουρκικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επειδή είναι αριστερό. Θυμηθείτε, επίσης, όσα λέχθηκαν και δεν διαψεύστηκαν πριν από καιρό ότι με τις γενναιόδωρες υποχωρήσεις τους, Χριστόφιας και ΑΚΕΛ θα προετοίμαζαν συνεχή αριστερή πλειοψηφία στις ελεύθερες και στις κατεχόμενες περιοχές, ώστε ποτέ να μην επιτραπεί στη Δεξιά ή στην Κεντροδεξιά να κυβερνήσει την ομόσπονδη Κύπρο.
Με αφορμή την προεκλογική εκστρατεία, το ΑΚΕΛ ανέσυρε και πάλι τον άθλιο διαχωρισμό των πολιτών σε δημοκράτες και πραξικοπηματίες, με επίμονη αναδρομή στο θλιβερό παρελθόν. Γιατί, λοιπόν, θα ορρωδούσε στην επιλογή αριστερού Τ/κ ως Προέδρου, αντί ενός δεξιού; Οι δηλώσεις Α. Κυπριανού συνιστούν ηχηρό χαστούκι ειδικά για τον ΔΗΣΥ που, για δύο χρόνια, στήριζε την καταστροφική πολιτική Χριστόφια. Τώρα εισπράττει ξανά το «ευχαριστώ».
Το ΑΚΕΛ δεν αλλάζει. Δεν πρόκειται να αλλάξει. Έχει την κοσμοθεωρία του, την κομμουνιστική φιλοσοφία του, τις ανθελληνικές ιδεοληψίες του, τις αντιδεξιές προκαταλήψεις του, τις αριστερές παρορμήσεις του. Κάνει τη δουλειά του, μένοντας αγκιστρωμένο στο 1917. Έτσι πιστεύει, έτσι ενεργεί. Τα κεντροδεξιά κόμματα και ειδικά ο ΔΗΣΥ, αντί να εξανίστανται, να απορούν και να οργίζονται, ας εξηγήσουν στους πολίτες πώς θα ανακόψουν τα σχέδια του ΑΚΕΛ, όχι μόνο για την Προεδρία, εκ περιτροπής ή και με Τ/κ, αλλά και για πολλά μεγάλα ζητήματα, όπου επελαύνει ασύδοτος ο ΑΚΕΛικός οδοστρωτήρας.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top