GuidePedia

0

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν εντυπωσιακά τα μέτρα ασφαλείας γύρω απο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τελευταία αλλαγή που έγινε εντυπωσίασε τους τούρκους δημοσιογράφους καθώς άλλαξε η λιμουζίνα του τούρκου πρωθυπουργού.
Ο Ενρτογάν στη σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στην Άγκυρα έφτασε με τη λιμουζίνα μάρκας BMW, o τούρκος πρωθυπουργός χρησιμοποιούσε λιμουζίνα μάρκας Mercedes.
To νέο αυτοκίνητο του Ερντογάν έχει πιο ενισχυμένο ατσάλι και το βάρος του οχήματος ξεπερνά τους 4 τόνους και η μηχανή του είναι 544 ίππων. Η συγκεκριμένη λιμουζίνα προστατεύει τον επιβάτη απο οποιοδήποτε επίθεση με χημικά όπλα. Επίσης σε περίπτωση βομβιστικήςε επίθεσης , υπάρχει ειδικό σύστημα εκτόξευσης σκόνης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Η τιμή πώλησης του οχήματος εκτός απο την θωράκιση του φτάνει τις 500.000 λίρες δηλαδή περίπου 250.000 Ευρώ.

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού προτίμησε την ενοικίαση της λιμουζίνας, παρά την αγορά της, για λόγους οικονομίας. Πάντως η αλλαγή του οχήματος έγινε λόγω των συστάσεων της ΜΙΤ που ζητούσε επίμονα την αυξηση των μέτρων ασφαλείας γύρω απο τον Ερντογάν.

Η προηγούμενη λιμουζίνα του Ερντογάν είχε γίνει είδηση πριν απο 4 χρόνια όταν ο τούρκος πρωθυπουργός είχε λιποθυμήσει, ο οδηγός είχε πανικοβληθεί και μόλις είχε βγει απο το όχημα ο Ερντογάν που είχε χάσει τις αισθήσεις του είχε κλειδωθεί μεσα στο οχημα. Τελικά οι φρουροί του πρωθυπουργού μετα απο προσπάθειες 10 λεπτών είχαν καταφέρει να σπάσουν τα αλεξίσφαιρα τζάμια της λιμουζίνας με βαριοπούλες! Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ο Ερντογάν το είχε χρησιμοποιήσει για 8 χρόνια.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top